x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

06 Aug 2008   •   00:00

Bucate alese. Timp de două zile (24-25 iulie a.c.), Piaţa Aurel Vlaicu a fost gazda Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale din Maramureş.



Bucate alese. Timp de două zile (24-25 iulie a.c.), Piaţa Aurel Vlaicu a fost gazda Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale din Maramureş. Produsele din carne, precum cîrnaţii, pastrama sau muşchiul de porc preparate după reţete vechi de sute de ani, i-au cucerit pe bucureşteni. Ca noutate, gospodarii din Lăpuşel, Maramureş, au adus brînză ecologică din lapte de vacă (pe terenul pe care este cultivat nutreţul pentru alimentaţia animalelor nu s-au folosit nici un fel de îngrăşăminte chimice sau pesticide), preparată fără antioxidanţi sau înlocuitori din lapte. Bucureştenii care locuiesc în zonă, dar şi cei din în alte colţuri ale Capitalei, îşi pot procura în fiecare săptămînă, în zilele de joi şi vineri, produse tradiţionale şi ecologice, dar şi preparate apicole precum miere, polen sau faguri. (M.B.)

În lume


9 august. Pickle it, Preston, Minnesota. Vizitatorii vor putea asista la programe variate în care vor afla metode noi de grădinărit.

9-10 august. Jersey fresh Food and Wine Festival. Pennington, New Jersey.
La festival se va servi unul dintre cele mai premiate vinuri din New Jersey.

9-10 august. Chilli Festa. West Sussex, Marea Britanie. Evenimentul reuneşte peste 100 de producători ce aduc în atenţia publicului 250 de tipuri de chilli.

6-8 august. Tanglewood Wine & Food Classic. Tanglewood Grounds, Massachusetts. La festival, muzica bună îşi va da mîna cu vinurile şi mîncarea excelentă.

7-10 august. Mendota Sweet Corn Festival. Mendota, Illinois.
La cea de-a VI-a ediţie a Festivalului cornului, se vor mînca peste 50 de tone de cornuri dulci.

9 august. Annual tomato Art Festival. East. Nashville, Tennessee. La Festivalul roşiei participanţii vor putea afla multe reţete ce au ca ingredient această legumă. (D.K.)

×
Subiecte în articol: agenda