x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Folkul, o pasăre Phoenix...

Folkul, o pasăre Phoenix...

de Loreta Popa    |    29 Mar 2009   •   00:00
Folkul, o pasăre Phoenix...

Un concurs-spectacol de folk incendiar la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani a avut loc vineri seară. Aplauze nesfârşite, bisuri, cântatul alături de interpreţi, într-un cuvânt, o participare totală a sălii la tot ceea ce s-a petrecut pe scenă.



De la o ediţie la alta, "Folk fără vârstă" a câştigat considerabil teren. Sala de Sport din cadrul Campusului "Agronomie" a fost neîncăpătoare la 12 martie, când manifestarea "Folk fără vârstă" a acceptat, pentru prima oară, invitaţia Ligii Studenţilor şi a Universităţii de ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară de a readuce muzica folk în rândul studenţilor. Atunci au cântat Mircea Vintilă, Ovidiu Mihăilescu, Maria Gheorghiu şi Eugen Cristea & ATELIER.

SOLICITARE. Elevii din alte oraşe ale ţării au dorit ca acest concurs de tinere talente să ajungă şi la ei. Aşa se face că la 27 martie, Radio România Actualităţi împreună cu Primăria Municipiului Botoşani şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani au organizat un spectacol-concurs la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani, în deschiderea căruia directorul teatrului, Traian Apetrei, şi-a manifestat dorinţa unei continuităţi a acestui gen de manifestaţii culturale. În acelaşi timp a avut loc şi vernisajul expoziţiei "Primăvara în culoare" cu lucrări ale elevilor de la Liceul de Artă "Ştefan Luchian" şi Şcoala Populară de Arte. Concursul de interpretare a fost susţinut de 30 de liceeni din Botoşani, Săveni, Dorohoi, Sendriceni şi s-a finalizat prin acordarea unor premii asigurate de "Hora Reghin", dar şi cu CD-uri marca Jurnalul Naţional. Manifestarea a fost prezentată, ca de obicei, de cantautoarea Maria Gheorghiu.

REZULTATE. La Interpretare grup, Premiul I a fost acordat Proiect Network: Ionela Nechita, Măriuca Nicolau, Maria Mirabela Iancu, Răzvan Misteanu, Bogdan Onofrei. Premiul al II-lea - Grupul Icarus: Andrei Cicioc, Leonard Lutia, Bogdan Pinghireac. Premiul al III-lea - Grupul "Dor de armonie": Emilia Vreme, Diana Lavinia Vreme, Delia Crihan, Claudia Dăscălescu, Roxana Zaharia, Sebastian Grădinaru. La Interpretare, Premiul I a fost acordat atât lui Răzvan Diaconu, cât şi Biancăi Gavrilas şi lui Sebastian Grădinaru. Premiul al II-lea - Trupa Undercover: Ionuţ Alexandru Sandu, Milena Grigoraş, Florin Ciuban. Menţiuni speciale: Vlad Cojocariu şi Florin Ciuban, Măriuca Nicolau şi Răzvan Misteanu. Premiul pentru Creaţie a fost acordat de primarul Cătălin Flutur în mod special lui Ciprian Florin Cotruta. Alte menţiuni au fost acordate lui Denis Cristian Vicovan, Ioana Panzaru, Alexandru Kvasinski. După concurs, atmosfera s-a încins deoarece scena a fost invadată de greii folkului precum Ovidiu Mihăilescu (care cu piesele sale ritmate şi cu versuri "puse pe glume" a smuls ropote de aplauze), Maria Gheorghiu, frumoasă şi într-o perpetuă căutare a perfecţiunii muzicale, Zoia Alecu, care şi-a relansat albumul "Cărări de maci" cu această ocazie, Vasile Şeicaru, care a găsit la rându-i prilejul de a face o avanpremieră albumului său. Mircea Baniciu a încheiat regala seară în aplauzele celor prezenţi în sală, alături de fiica sa, Ana Baniciu, 16 ani, invitată special să cânte pe scena de la Botoşani. Nu putem încheia fără să spunem că "Andrii Popa" a fost ultima piesă a serii, iar întreaga sală a cântat-o de la început până la sfârşit fără greşeală...

×
Subiecte în articol: spectator