x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 7 semne timpurii că o relație de dragoste nu va dura

7 semne timpurii că o relație de dragoste nu va dura

de Andreea Tiron    |    28 Apr 2024   •   08:20
7 semne timpurii că o relație de dragoste nu va dura
Sursa foto: Hepta

Cu toții ne dorim ca relațiile noastre să dureze, nu? Fiorul noii iubiri, momentele împărtășite, conexiunile profunde - nu este de mirare că tânjim după o iubire care să reziste testului timpului.

Dar nu toate relațiile durează. Uneori, în ciuda celor mai bune intenții și eforturi, relațiile pur și simplu nu funcționează.

Și adesea, există semne chiar de la început că lucrurile ar putea să nu meargă departe.

Deci, cum descoperiți aceste semnale de avertizare timpurie?

1) Lipsa de comunicare

Ați auzit vreodată zicala „Comunicarea este cheia”? Ei bine, nu este doar o frază întâmplătoare. Potrivit psihologiei, o bună comunicare formează coloana vertebrală a oricărei relații puternice. Prin dialog deschis și onest ne exprimăm sentimentele, ne discutăm nevoile și rezolvăm orice conflict. Dar ce se întâmplă dacă conversațiile tale devin din ce în ce mai rare? Sau și mai rău, par să se termine întotdeauna cu strigăte și ceartă. Dacă vă este dificil să comunicați eficient cu partenerul dvs., acesta ar putea fi un semn că relația dvs. nu va dura.

2) Nu simți că ești o prioritate pentru partener

Psihologia ne spune că într-o relație sănătoasă, ambii parteneri ar trebui să se simtă apreciați și importanți. Dacă simți în mod constant că te afli în partea de jos a listei partenerului tău, poate fi un semn timpuriu că relația ta nu va rezista testului timpului. În cele din urmă, meriți să fii prioritatea cuiva, nu doar o opțiune.

3) Cauți în mod constant scuze pentru ei

Te-ai trezit vreodată inventând motive pentru comportamentul urât al partenerului tău?

„Știu că a uitat aniversarea noastră, dar a fost foarte stresat la serviciu.” „Ea nu a vrut să se certe cu mine, e doar obosită.” Sună familiar? Noi, oamenii, avem tendința naturală de a dori să vedem ce e mai bun la cei la care ne pasă. Dar există o linie fină între a fi înțelegător și a găsi în mod continuu scuze pentru comportamentul cuiva.  Dacă raționalizați în mod constant acțiunile partenerului, ar putea fi timpul să vă întrebați de ce. Sunt aceste incidente izolate? Sau fac parte dintr-un tipar mai mare care spune multe despre modul în care el vede relația?

4) Valorile tale nu se aliniază cu ale partenerului

Gandește-te la asta. Care sunt lucrurile care contează cel mai mult pentru tine în viață? Este familia? Cariera? Acum, luați în considerare valorile partenerului dvs. Se aliniază cu ale tale?

Dacă visezi să călătorești prin lume în timp ce partenerul tău se mulțumește cu o viață stabilă sau dacă aspirațiile tale de carieră nu contează în ochii partenerului, aceste diferențe pot duce la resentimente în timp.

Psihologia sugerează că valorile comune sunt baza unor relații de durată.

5) Nu ești cu adevărat tu însuți atunci când ești cu parenerul

Te-ai surprins vreodată pretinzând că-ți place un gen de muzică sau un tip de mâncare doar pentru că partenerul tău îi place? Este normal să dorim să ne impresionăm partenerii, mai ales în primele etape ale unei relații. Cu toate acestea, dacă descoperiți că vă puneți în mod constant o fațadă sau vă suprimați adevăratul sine, este un semnal puternic că ceva nu este în regulă.

Credeți sau nu, cercetările arată că autenticitatea în relații este direct legată de satisfacție și angajament. A fi capabil să fii adevăratul tău sine – ciudățenii, excentricități și toate astea – este un semn distinctiv al unei relații puternice.

Dacă simți că nu poți lăsa garda jos în jurul partenerului tău, poate fi un indiciu că relația nu este construită pentru a dura.

La urma urmei, o relație de durată înseamnă să vă iubiți unul pe celălalt pentru ceea ce sunteți cu adevărat, nu pentru cine pretindeți că sunteți.

6) Există mai multe critici decât complimente

Cu toții avem zile în care ceva nu ne mulțumește. Uneori spunem ceva greșit sau uităm să facem ceva important. Asta înseamnă doar a fi uman. Cu toate acestea, dacă partenerul tău este în mod constant mai critic decât elogios, ar putea fi un semn de probleme.

Psihologia ne spune că pentru ca o relație să prospere, interacțiunile pozitive ar trebui să le depășească semnificativ pe cele negative.

Critica constructivă are sens, dar negativitatea constantă vă poate eroda sentimentele de valoare de sine și de fericire în relație.

Pe scurt, dacă te trezești în fața unor critici nesfârșite, ar putea fi timpul să te gândești dacă aceasta este relația potrivită pentru tine.

7) Nu vorbiți despre viitorul relației

Imaginează-ți asta. Discuți cu entuziasm planurile tale pentru viitor – un nou loc de muncă sau o vacanță de vis. Dar partenerul tău pare dezinteresat sau evită cu totul aceste conversații. Acesta ar putea fi un semnal.

Atunci când doi oameni sunt cu adevărat investiți într-o relație, își imaginează și discută în mod natural viitorul lor împreună.

Dacă partenerul tău se ferește de la orice discuție despre viitor, poate indica o lipsă de angajament sau o incertitudine cu privire la longevitatea relației.

×
Subiecte în articol: relaţii probleme semnale