x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Formula 1: Comisarii au validat victoria lui Button în Canada - video.

Formula 1: Comisarii au validat victoria lui Button în Canada - video.

13 Iun 2011   •   08:00
Formula 1: Comisarii au validat victoria lui Button în Canada - video.

Comisarii FIA au decis sa nu dicteze nici o sanctiune impotriva pilotului englez de la McLaren-Mercedes, Jenson Button, in urma incidentelor in care el a fost implicat in timpul Marelui Premiu al Canadei, soldate cu abandonul altor piloti, astfel ca victoria sa in cursa de duminica a fost astfel mentinuta.

In turul 8 al MP de la Montreal, Lewis Hamilton a incercat sa-l depaseasca pe Jenson Button, care i-a inchis traiectoria si l-a fortat pe coechipierul sau sa atinga zidul de protectie al circuitului si sa abandoneze. In turul 37, Button a fost din nou protagonistul unui incident dupa ce l-a lovit pe Fernando Alonso si l-a scos in decor. Monopostul spaniolului a ramas suspendat pe un vibrator, ceea ce a insemnat finalul cursei pentru pilotul de la Ferrari.

Comisarii FIA au analizat cele doua momente ale Grand Prix-ului de la Montreal dupa incheierea cursei si au ajuns la concluzia ca Button nu este vinovat de producerea accidentelor.

Britanicul a castigat, duminica, la Montreal, Marele Premiu al Canadei, a saptea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, dupa ce l-a depasit in ultimul tur pe Sebastian Vettel de la Red Bull, care a trecut al doilea linia de sosire. Pe locul trei s-a clasat Mark Webber (Red Bull), iar pe patru a terminat Michael Schumacher (Mercedes GP).

Aceasta a fost prima victorie a lui Button in acest sezon si a doua cursa pe care Vettel nu o castiga in 2011, dupa Marele Premiu al Chinei, in care a triumfat Lewis Hamilton. Inaintea MP Canadei, germanul de la Red Bull reusise trei succese consecutive.

Vezi cele doua incidente in care a fost implicat Jenson Button in MP al Canadei


×