x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Cea mai periculoasă rugăciune. Condițiile speciale în care poate fi rostită

Cea mai periculoasă rugăciune. Condițiile speciale în care poate fi rostită

de Redacția Jurnalul    |    27 Apr 2024   •   19:20
Cea mai periculoasă rugăciune. Condițiile speciale în care poate fi rostită

Cea mai puternică rugăciune este însă și cea mai periculoasă deoarece răul se poate întoarce asupra celui care o rostește.

Oamenii apelează la credință și rugăciune mai ales în momentele grele pentru a-și găsi alinare și sprijin. Moliftele Sfântului Vasile cel Mare sunt o serie de texte liturgice cu o putere extraordinară. Acestea sunt compuse din mai multe invocații către Dumnezeu pentru ajutor și protecție, dar și din blesteme și mustrări adresate diavolului și forțelor întunericului.

Aceste rugăciuni sunt considerate a fi o armă spirituală împotriva răului și sunt rostite în contexte specifice, în care credincioșii simt nevoia unei protecții supranaturale mai puternice.

Moliftele nu trebuie citite însă de credincioși, fiind destinate doar preoților în timpul Tainei Sfântului Maslu pentru vindecarea trupului și sufletului. 

Sunt considerate cele mai înfricoşătoare rugăciuni ale Bisericii ortodoxe iar preoții au nevoie de o pregătire specială pentru a le citi. 

Din 2011 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a impus anumite restricții în ceea ce privește citirea acestor rugăciuni în 2011, recunoscând caracterul lor aparte și necesitatea unei pregătiri speciale pentru aceasta.

"Rânduiala citirii molitfelor Sfântului Vasile cel Mare în zile de post, în cazuri individuale şi, după caz, în legătură cu Taina Sfântului Maslu. Atunci când bolnavul solicită, această rânduială trebuind să fie însoţită de post şi spovedanie, atât din partea clericilor, cât şi a credincioşilor“, se arată în Hotărârea nr. 630 din 17 februarie 2011 a Sfântului Sinod, potrivit evz.ro.

×