x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Formula 1: Heidfeld sau Senna în locul lui Kubica la Lotus Renault

Formula 1: Heidfeld sau Senna în locul lui Kubica la Lotus Renault

10 Feb 2011   •   13:13
Formula 1: Heidfeld sau Senna în locul lui Kubica la Lotus Renault
Sursa foto: /Autosport

151107-.jpgEchipa de Formula 1 Lotus Renault va alege înlocuitorul lui Robert Kubica, grav rănit într-un accident produs în timpul unui raliu disputat în Italia, dintre germanul Nick Heidfeld (foto) şi brazilianul Bruno Senna. Decisive vor fi rezultatele pe care aceştia le vor obţine în testele de la finele acestei săptămâni, care vor avea loc pe circuitul spaniol Jerez de la Frontera.

Sesiunea de teste de la Jerez începe de joi, dar în primele două zile monopostul Lotus Renault R31 va fi pilotat de rusul Vitali Petrov, al doilea pilot oficial al echipei.

Nick Heidfeld, în vârstă de 33 ani, este favorit la ocuparea locului lăsat vacant de Kubica mai ales prin prisma experienţei acumulată în cei 10 ani de Formula 1. El a debutat în Marele Circ în 2000 la echipa Prost Grand Prix, după care a trecut pe la Sauber, Jordan, Williams şi BMW-Sauber. În 2010, Heidfeld a fost pilot de teste la Mercedes GP şi a concurat pentru Sauber în ultimele curse ale sezonului. Germanul nu a reuşit nici o victorie de Grand Prix, dar a urcat de 22 ori pe podium.

Al doilea candidat, brazilianul de 27 de ani Bruno Senna, a debutat în F1 chiar anul trecut, când a alergat pentru noua echipă Hispania Racing Team, iar în 2011 a fost confirmat ca pilot de rezervă la Lotus Renault.

×