x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE O navă cu 11 marinari la bord s-a scufundat lângă Sfântu Gheorghe. Un elicopter al armatei caută trei persoane dispărute

UPDATE O navă cu 11 marinari la bord s-a scufundat lângă Sfântu Gheorghe. Un elicopter al armatei caută trei persoane dispărute

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2024   •   11:29
UPDATE O navă cu 11 marinari la bord s-a scufundat lângă Sfântu Gheorghe. Un elicopter al armatei caută trei persoane dispărute

Un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forțelor Aeriene Române, execută sâmbătă, o misiune de căutare pe mare a posibililor supraviețuitori ai echipajului navei scufundate, sâmbătă dimineață, în Marea Neagră.

UPDATE Ministerul Apărării Naționale anunță că „la solicitarea Autorității Navale Române, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat punerea la dispoziție, în regim de urgență, a unui elicopter care să sprijine eforturile autorităților române depuse pentru căutarea și salvarea celor trei marinari dați dispăruți în dimineața acestei zile, ca urmare a scufundării navei Mohammad Z, pavilion Tanzania, în apropiere de Sfântu Gheorghe”.

Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15:40, având la bord personal specializat pentru misiunile de căutare-salvare pe mare.

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat sâmbătă dimineața în largul Mării Negre, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Echipajul era format din 11 cetățeni sirieni și egipteni. Opt dintre aceştia au fost salvaţi de nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului.

Ceilalți trei membri ai echipajului, toți de naționalitate siriană, sunt în continuare daţi dispăruţi. Deocamdată nu se cunoaște motivul scufundării navei.

ȘTIRE INIȚIALĂ O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat sâmbătă dimineața în largul Mării Negre, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei persoane sunt căutate în continuare.

Autoritatea Navală Română (ANR) a transmis că nava sub pavilion Tanzania s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe.

Echipajul era format din 11 cetățeni sirieni și egipteni.

La ora transmiterii știrii, trei persoane sunt căutate.

ANR precizează că nava s-a scufundat la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe.

Autoritățile au fost alertate în jurul orei 04:00, iar la fața locului s-au deplasat navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106.

Operațiunea de salvare și căutare are loc sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române.

Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti, a mai transmis ANR.

Nava scufundată, Mohammed Z, avea la bord 11 membri de echipaj, din care 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni. Opt dintre aceştia au fost salvaţi de nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC.

Ceilalți trei membri ai echipajului, toți de naționalitate siriană, sunt în continuare daţi dispăruţi.

Deocamdată nu se cunoaște motivul scufundării navei.

(sursa: Mediafax)

×