x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Marca Hummer, vândută unei companii din China

Marca Hummer, vândută unei companii din China

03 Iun 2009   •   00:00
Marca Hummer, vândută unei companii din China

General Motors a anunţat că grupul chinez Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery, un producător utiliaje de construcţii, este societatea cu care negociază vânzarea mărcii de automobile de teren Hummer.

La o zi după ce gigantul auto american a depus cererea de plasare sub protecţia legii falimentului, GM a informat că a ajuns la un acord de principiu cu grupul chinez Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery, urmând ca un acord final să fie încheiat până la sfârşitul celui de al treilea trimestru. Cele două părţi nu au dat publicităţii valoarea tranzacţiei, estimată de analişti la cel puţin 500 milioane de dolari, informează AFP, citată de Agerpres.

GM susţine că Tengzhong va prelua marca Hummer dar va păstra echipa managerială şi cea operaţională, precum şi acordurile de distribuţie existente. În plus, Tengzhong va subcontracta GM producţia motoarelor pentru Hummer. La rândul său Tengzhong se angajează să extindă aria de comercializare a Hummer în mai multe ţări, în special în China.

Vânzarea Hummer era inclusă în planul de restructurare al GM, gigantul american anunţând anterior că intenţionează să păstreze doar principalele sale patru mărci (GMC, Chevrolet, Cadillac, Buick) şi să renunţe la mărcile Hummer, Saab, Pontiac şi Saturn. Automobilele de teren Hummer au devenit sinonime cu imaginea maşinilor mari consumatoare de combustibili într-o perioadă în care consumatorii solicită modele de autovehicule cu un consum redus de combustibil.

Tranzacţia Hummer marchează primul acord convenit de o societate de China pentru preluarea unei mărci a unui mare constructor auto american. Constructorii auto şi producătorii de componente auto din China au încercat să cumpere active auto din SUA, inclusiv cele ale constructorului Chrysler LLC, însă până acum nu a fost încheiat niciun acord. Cu sediul în provincia Sichuan, Tengzhong produce vehicule speciale pentru construcţii, componente structurale pentru poduri şi autostrăzi precum şi echipamente energetice. Societatea a luat naştere în anul 2005 în urma unei seri de fuziuni şi potrivit informaţiilor publicate pe pagina sa de Internet are 4.800 de angajaţi, comparativ cu 243.000 de angajaţi pe care GM îi are la nivel mondial. (V.A.)

×
Subiecte în articol: auto hummer