x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siberian condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a plănuit să lupte pentru Kiev

Siberian condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a plănuit să lupte pentru Kiev

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2024   •   23:30
Siberian condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a plănuit să lupte pentru Kiev

Un tânăr de 26 de ani din Siberia a primit 10 ani de închisoare pentru că a plănuit să lupte pentru Kiev. Este cea mai recentă arestare a unor cetățeni ruși acuzați că doresc să lupte în cadrul unor grupuri armate pro-ucrainene.

Rusia a condamnat joi la o pedeapsă cu închisoarea un siberian acuzat de trădare de stat și terorism. Suspectul „plănuia să ia parte la lupte de partea forțelor armate ucrainene”, a declarat agenția rusă de stat TASS, citată de FSB.

Aceasta este cea mai recentă arestare a unor cetățeni ruși acuzați că doresc să lupte în cadrul unor grupuri armate pro-ucrainene.

Forțele de ordine l-au reținut pe tânărul de 26 de ani în regiunea centrală Kemerovo, în timp ce se îndrepta spre Ucraina.

„El era motivat de faptul că, de la începutul operațiunii din Ucraina, nu a susținut politica conducerii Rusiei”, se arată în comunicatul FSB.

TASS a relatat că acesta a postat online simboluri ale Legiunii Libertății Rusiei - una dintre unitățile rusești anti-Kremlin care luptă pentru Kiev.

Moscova a interzis-o ca organizație teroristă.

Rusia urmărește în mod regulat persoanele care colaborează cu Ucraina.

În sudul regiunii ucrainene Zaporojie, ocupată de Rusia, autoritățile instalate la Moscova au condamnat joi un bărbat la 11 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Ucrainei. TASS a precizat că acesta „a adunat și transmis informații despre mișcările și direcțiile trupelor rusești” și „a colectat informații despre infrastructura industrială și energetică” din regiunea Zaporojie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: siberian inchisoare