x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Meniuri cu timbru

0
11 Apr 2007 - 00:00
"Nu bea apa din pumnul altuia, ca niciodata nu vei ramane satul"
proverb romanesc

  • Antonia Munteanu, Lehliu: "Va rog sa ma ajutati sa prepar o salata care sa contina peste si legume".
    Va oferim o reteta usor de facut. Fierbeti un kilogram de peste, cod sau macrou. Fierbeti separat 500 g morcovi si 500 g cartofi. Raciti pestele si legumele, apoi taiati-le in cubulete. Preparati din doua oua si ulei, o maioneza. Amestecati cu pestele racit, dezosat si facut bucatele o parte din maioneza. Cu cealalta omogenizati legumele, dregeti cu sare si piper, eventual adaugati si o lingura de mustar. Puteti adauga si gogosari taiati in cubulete. Pe un platou puneti, in centru, pestele cu maioneza si inconjurati-l cu legumele in forma de tort. Ornati dupa imaginatie.

  • Julieta Marcoviciu, Piatra-Neamt: "Va rog sa-mi dati o reteta care sa contina carne de miel".
    Va oferim o placinta cu ciuperci si carne de miel. Foaia de placinta se face astfel: 250 g faina, 250 g margarina, o lingura de otet, o jumatate de pahar de apa calda si sare. Umplutura se prepara dintr-un kilogram de carne de miel, 500 g ciuperci, doua cepe, sare, piper, cimbru, ulei si doua oua. Se framanta aluatul si se lasa la rece. Se curata ciupercile si se taie in felioare. Se inabusa in ulei cu ceapa taiata solzisori, sare si piper. Cand a scazut zeama, se lasa la racit. Se taie in bucatele carnea de miel, se prajeste, se raceste si se da prin masina de tocat. Se amesteca, impreuna cu ciupercile, doua oua si cimbrul. Se imparte aluatul in doua. O jumatate se intinde de marimea tavii unse cu ulei si se coace in cuptor. Se scoate, se intinde umplutura pe toata suprafata foii, iar jumatatea cealalta de aluat, pastrat la rece, se intinde si se pune in tava deasupra compozitiei si se da iar la cuptor.
  • Citeşte mai multe despre:   arhiva jurnalul

    Serviciul de email marketing furnizat de