x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

09 Mai 2007   •   00:00
"Imi place rapul, dar prefer muzica clasică. Acelaşi lucru e valabil şi in gastronomie: imi place tot ce e nou, dar rămăn fidel măncărurilor clasice"
Paul Bocuse - bucătar

Mădălina Andrei, Bucureşti: "Imi doresc să pot prepara un mujdei dobrogean. Mă puteţi ajuta?"
Mujdeiul de care pomeniţi se prepară astfel: curăţaţi usturoiul şi il pisaţi, după care il frecaţi cu sare, adăugănd ulei pănă devine ca o maioneză. Adăugaţi sucul de la trei roşii bine coapte date printr-o strecurătoare deasă sau adăugaţi suc de roşii din conservă, cimbru, piper şi boia, după gust. Amestecaţi bine şi, dacă doriţi să fie ceva mai subţire, adăugaţi puţină apă. Acest mujdei se poate face şi cu oţet de vin in loc de suc de roşii. In orice situaţie poate fi folosit la preparatele din peşte şi carne de miel.

  • Maria Ţicu, Cămpina: "Vă rog să-mi daţi o reţetă de sirop pentru blaturi."
    Un sirop ce se poate folosi la toate blaturile de tort este cel preparat din 150 ml apă şi 150 g zahăr. Apa şi zahărul se pun intr-un vas, la foc moale şi se amestecă pănă se topeşte tot zahărul. Se dă focul mai tare şi se clocoteşte pănă se mai leagă siropul. Se dă la rece şi apoi se adaugă, după dorinţă, esenţe de rom, vanilie, fistic, cafea, fructe etc. Inainte de a fi folosit incălziţi-l uşor.

  • Ionela Timofte, Ceptura, Prahova: "Vă rog să mă ajutaţi să pregătesc un sos de vişine."
    Pentru acest sos aveţi nevoie de un kilogram de vişine fără sămburi, pe care trebuie să le fierbeţi 15 minute intr-o jumătate de litru de vin alb. Puneţi apoi vişinele intr-o sită şi strecuraţi zeama, atăt căt incape intr-un pahar, şi daţi la rece. Intr-o cratiţă frecaţi zahărul cu un ou intreg şi trei gălbenuşuri. Adăugaţi in cratiţă paharul de suc răcit şi puneţi iar pe foc moale, pentru ca să se ingroaşe ca o cremă, apoi daţi la rece.
  • ×
    Subiecte în articol: meniuri cu timbru