x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

25 Iul 2007   •   00:00

Steluţa Albu, Comarnic: "Vă rog să-mi daţi reţeta de cocktail sportiv".

Ingrediente pentru două pahare: 100 ml bere, 100 ml suc de coacăze roşii, apă minerală.

Preparare: Ingredientele trebuie să fie reci. Berea şi sucul de coacăze se amestecă bine şi se toarnă in pahare in cantităţi egale. Se adaugă apă minerală in raport de căt de concentrată dorim băutura.

Cornelia Hărtopan, Braşov: "Doresc să-mi oferiţi reţeta sosului de usturoi cu nuci. Mulţumesc anticipat!".

Ingrediente: 4 căpăţăni de usturoi, un gălbenuş crud, 250 g miez de nucă, o jumătate de pahar de ulei de măsline, două linguri de suc de lămăie, sare, puţin oţet (după gust).

Preparare: Se pisează usturoiul şi nuca. Se freacă bine. Se adaugă gălbenuşul, sucul de lămăie, uleiul de măsline şi, ca să nu fie prea văscos, se adaugă puţin oţet sau suc de lămăie.

Elena Pascu, Urziceni: "Vă rog să-mi daţi o reţetă de şerbet. Mulţumesc!".

Ingrediente: un kg zahăr, 500 ml apă, esenţe.

Preparare: Se pun la foc zahărul cu apa pănă se leagă. Dacă se pune o picătură de sirop intr-un pahar cu apă şi aceasta rămăne rotundă pănă la fundul paharului, siropul e legat şi opriţi focul. Se dă la răcit pănă ce devine călduţ, suportabil la atingere şi cu un făcăleţ sau cu mixerul la cea mai mică viteză frecaţi siropul, adăugănd şi esenţele. Se freacă pănă incepe să se intărească. Pentru şerbetul de cacao trebuie să adaugaţi praful

de cacao cernut de la inceput, in apă.

×
Subiecte în articol: agenda