x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

08 Aug 2007   •   00:00

  • Orez cu miere
  • Crema de vinete
  • Supă rece de castraveţi

"Să aştepţi prea mult timp pe un musafir intărziat este o lipsă de atenţie pentru ceilalţi musafiri"

Brillat-Savarin

Roxana Tudor, Piteşti: "Vă rog să-mi spuneţi cum se face crema de vinete".

Ingrediente: 6 vinete, 7 cepe, ulei (de măsline), sare, piper, o lămăie.

Preparare: Vinetele cu coajă se taie in felii lungi, care se prăjesc uşor in ulei şi se pun intr-o cratiţă. In acelaşi ulei se prăjesc şi cepele tăiate rondele. Se toarnă peste vinete, se pune sare, piper şi o ceaşcă de apă caldă. Se dă la cuptor, la foc mic 30 minute. Cănd a scăzut sosul se răceşte şi se dă prin maşina de tocat. Pasta obţinută se freacă bine cu puţin ulei şi zeamă de lămăie. Se serveşte ca salată sau ca garnitură la peşte sau fripturi.

Zoica Hrib, Suceava: "Vă rog să-mi daţi reţeta de orez cu miere. Mulţumesc!"

Ingredinte: o jumătate pahar de miere, 100 g nuci prăjite, 250 g orez.

Preparare: Puneţi orezul la inmuiat două ore in apă rece, scurgeţi şi puneţi la fiert tot in apă rece şi sărată. Cănd s-a inmuiat, scurgeţi şi puneţi-l intr-o cratiţă incălzită, la foc mic. Turnaţi repede mierea subţiată cu puţină apă caldă şi nucile tăiate felii subţiri. Amestecaţi şi serviţi cu salată de fructe sau frişcă.

Cornelia Florescu, Bucureşti: "Am măncat o «supă rece de castraveţi». Imi puteţi da reţeta? Mulţumesc!"

Ingrediente: 6 castraveţi, 6 ceşti de smăntănă, 6 căţei de usturoi, 5 linguri de ulei de măsline, 3 ceşti de iaurt, sare, piper, mărar şi pătrunjel.

Preparare: Se taie in feliuţe castraveţii şi se toarnă peste ei smăntăna şi un mujdei din usturoi, verdeaţa tocată şi uleiul. Se dă la rece. Inainte de a servi se adaugă iaurt, sare şi piper. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda