x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

11 Iun 2009   •   00:00

"Mănâncă, dar nu te-ngrăşa, aşa vei putea răbda" proverb american



ANDREEA ALEXANDRESCU, GIURGIU. Pentru îngheţată "Veronica" aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g frişcă, 1 kg căpşune, 100 ml. lichior de căpşune, 50 g zahăr pudră. Preparare: alegeţi o cană de căpşune mai frumoase şi le puneţi la macerat în lichior cu zahărul pudră, la frigider. Restul de căpşune se curăţă de codiţe şi se spală de nisip. Se lasă la scurs o oră. Căpşunele se pasează prin sită şi piureul obţinut se amestecă împreună cu frişca, se pune în forme (după dorinţă) şi se dă la congelator. Îngheţata se serveşte cu lichior şi ornată cu căpşunele macerate.

IONELA MILITARU, BUCUREŞTI.
Pentru sosul de vişine aveţi nevoie de aceste ingrediente: 500 ml vin alb, 150 g zahăr, un ou, 3 gălbenuşuri şi 1 kg vişine. Preparare: Vişinele se spală, li se scot codiţele şi sâmburii, apoi se fierb în vinul alb 15-20 min. Se stoarce zeama vişinelor şi se răceşte. Într-un vas se freacă gălbenuşurile, oul întreg şi zarul, apoi se adaugă un pahar din zeama de vişine. Se pune vasul la foc potrivit şi se amestecă mereu până se îngroaşă ca o cremă. Se foloseşte rece, la dulciuri, dar şi ca atare, la pahar, cu pişcoturi, ornată cu vişine proaspete.

CRISTINA CULCEA, MANGALIA.
Sosul de zmeură fără ouă se obţine din următoarele ingrediente: 500 g zmeură (poate fi şi congelată), 400 ml vin alb sec, 250 ml apă, 250 g zahăr. Puneţi fructele zdrobite bine într-un tifon împăturit în două foi şi stoarceţi bine zeama, într-un castron. Puneţi la foc apa cu zahărul şi lăsaţi să clocotească, amestecând ca să nu se depună zahăr pe margine. Lăsaţi 10 minute, apoi luaţi de pe foc şi adăugaţi vinul şi zeama de fructe. Amestecaţi bine şi lăsaţi să fiarbă încă 5 minute, apoi daţi la răcit. Folosiţi la dulciuri şi la îngheţate. (Veronica Bectaş)

×
Subiecte în articol: agenda