x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    04 Mar 2010   •   00:00
Daniela Mihail, Bucureşti. Pentru chifteluţe din orez vă trebuie următoarele ingrediente: o cană orez, două cepe, 4 fire de praz, o legătură de mărar, sare, piper, ulei şi făină pentru prăjit chifteluţele.

Preparare: Fierbeţi orezul în două căni de apă până înfloreşte şi fierbeţi prazul tăiat rondele, în apă cu sare, până se înmoaie. Tocaţi ceapa şi o prăjiţi uşor. Strecuraţi orezul fiert şi-l lăsaţi la scurs, scoateţi prazul şi-l scurgeţi bine. Amestecaţi orezul cu praz, cu ceapa prăjită, mărarul tocat şi dregeţi de sare şi piper. Formaţi chifteluţe rotunde, le daţi prin făină şi le prăjiţi în mult ulei încins. Scoateţi-le pe hârtie absorbantă. Serviţi-le calde, cu salată verde sau de roşii.

Cornelia Georgescu, Găeşti. Pentru sandvişurile cu peşte afumat aveţi nevoie de următoarele ingrediente: două bucăţi macrou afumat sau două bucăţi stavrid afumat, două lămâi, 100 g măsline, 150 g margarină, doi gogoşari acri, mărar şi pătrunjel verde, o cană supă de vegeta.

Preparare: Curăţaţi peştele de piele şi oase, apoi îl porţionaţi, îl puneţi într-un vas şi îl stropiţi cu zeamă de lămâie. Tăiaţi pâinea felii groase de un centimetru, le montaţi într-o tavă unsă cu ulei apoi, cu o lingură, le stropiţi cu supă. Montaţi peste ele bucăţele de gogoşar şi de măsline, feliuţe de peşte, apoi câte o feliuţă subţire de margarină şi în final le acoperiţi cu feliuţe subţiri de lămâie. Le daţi la cuptor încins, la foc potrivit, 20 de minute. Le scoateţi apoi şi presăraţi cu verdeaţa tocată fin. Serviţi la ceai şi, ca aperitiv, la ţuică sau votcă.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda