x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    18 Mar 2010   •   00:00
Angela Dobrescu, Bucureşti. Pentru a prepara o mâncare de măsline cu limbă de porc aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 3 buc. limbă de porc, o jumătate pahar ulei, 30 buc. măsline negre potrivite (fără sâmburi), o ceapă mare, 2 linguri pastă de roşii, o linguriţă oţet, o linguriţă zahăr, piper pisat, o foaie de dafin.
Preparare: Spălaţi limbile şi le puneţi la fiert cu un praf de sare. Când s-au fiert, se scot şi se lasă la răcit. Călduţe, curăţaţi-le de piele şi apoi le tăiaţi în feliuţe de 1 cm. Într-o cratiţă puneţi uleiul la încins şi înăbuşiţi ceapa tocată mărunt, peste care turnaţi puţin din zeama în care au fiert limbile. Adăugaţi măslinele fără sâmburi, pasta de roşii, piperul, foaia de dafin şi lăsaţi să dea un clocot, apoi adăugaţi bucăţile de limbă şi mai diluaţi sosul cu zeama în care au fiert. Potriviţi sosul de sare, piper, gust de roşii (mai puneţi pastă, dacă e cazul), după cum vă place. Daţi la cuptor, pentru o jumătate de oră, într-o tavă şi adăugaţi zeamă dacă sosul a scăzut prea mult. Serviţi cu garnitură de cartofi natur, piure sau fasole verde fiartă, orez etc. Salata va fi după dorinţă.


Dorina Pârjol, Lehliu. Pentru a obţine un oţet condimentat deosebit aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 600 ml oţet din vin de calitate bună, o lingură piper boabe (de preferinţă verde şi negru), 4 căţei de usturoi, 3 foi de dafin, o rămurică de busuioc, fenicul, mentă, mărar verde sau seminţe de mărar.
Preparare: Se introduc toate condimentele într-o sticlă cu gura largă, foarte curată şi uscată. Se fierbe oţetul şi se toarnă fierbinte peste condimente. Se închide bine sticla şi se lasă la macerat timp de două săptămâni, într-un loc întunecos. Se strecoară apoi oţetul şi se toarnă în sticle mici, închise la culoare. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda