x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    25 Mar 2010   •   00:00
Cristina Berbecea, Comarnic
Preparatele descrise de dumneavoastră sunt pulpe de pui umplute, pentru care aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 6 pulpe (cu pielea neciupită), 6 cepe potrivite, 3 ardei graşi, o cutie cu ciuperci (de 400 g), 2 morcovi, 6 roşii, 200 g slănină afumată sau fiartă, fără şorici, 200 g telemea sau caşcaval, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, 2 ouă, o căpăţână de usturoi, o cană de vin alb acrişor, sare, piper, ulei pentru prăjit.

Preparare: Scoateţi pielea de pe pulpe, fără să o rupeţi la capătul mic al piciorului. Tăind osul la capăt vor rămâne ca nişte punguliţe. Scoateţi carnea pulpelor de pe oase şi o tăiaţi mărunt, apoi o puneţi la înăbuşit în ulei. Când s-a înmuiat carnea, adăugaţi ceapa tocată mărunt. Când ceapa a devenit sticloasă, adăugaţi ardeiul gras tocat şi înăbuşiţi cinci minute morcovii raşi, ciupercile tocate şi scurse. Lăsaţi 15 minute, cu capac, la foc mic, apoi le daţi la răcorit. Când s-au răcit, cât să nu frigă, adăugaţi slănina şi brânza tăiate cubuleţe, mărarul, pătrunjelul şi usturoiul. Dregeţi de sare, piper şi adăugaţi ouăle. Amestecaţi totul, fără a sfărâma, şi umpleţi punguţele pulpelor. La capătul deschis pliaţi şi prindeţi cu o scobitoare. Cele şase punguţe, care au forma pulpelor, le puneţi într-un vas termorezistent, cu puţin ulei, apoi le rumeniţi în cuptor. Când s-au rumenit uşor, turnaţi o cană cu vin, usturoi pisat, piper şi sare, toate după gust. Lăsaţi la cuptor până începe să fiarbă sosul, apoi dregeţi gustul sosului de sare, piper şi acrişor. Serviţi cu garnitură de cartofi natur sau piure, orez şi salată de ardei copţi sau murături asortate. Ornaţi cu verdeaţă tocată fin.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda