x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Miau! - Blanite scumpe

Miau! - Blanite scumpe

de Anca Scarlat    |    01 Oct 2006   •   00:00
Miau! - Blanite scumpe

Peste 100 de pisicute din rase rar intalnite se intrec azi in frumusete si gratie la Sala Palatului din Bucuresti.

Peste 100 de pisici "aristocrate" se intrec in frumusete astazi la Sala Palatului.

Expozitia Internationala Felina de Toamna s-a deschis ieri la ora 10:00 la Sala Palatului si se va inchide astazi la ora 18:00. Cu blanite pufoase si maniere elegante, pisici din cele mai rare rase au venit la Bucuresti sa se intreaca in frumusete si gratie. Am stat ieri de vorba cu un motan roscat, pe nume Champion, care cantareste putin peste 9 kilograme. Era foare emotionat deoarece participa pentru prima oara la un astfel de concurs. "Implinesc 3 ani in decembrie. Nu sunt fratele lui Garfield, asa cum imi spun vecinii", mi-a mieunat Champ in timp ce se pregatea de concurs.

PERSONALITATE ARGINTIE. Vedeta show-ului este insa motanul Robin Bastet, care ieri a primit titlul de Campion European, cel mai important din lumea felinelor. "E ultima lui expozitie si e plictisit", mi-a explicat proprietarul. "Am 4 ani si am castigat toate titlurile. Nu le inteleg entuziasmul colegilor mei. Ce mare scofala? Te inscrii si esti premiat. Participi la 22 de concursuri din tara si din strainatate, cum am facut eu, si castigi admiratia tuturor pisicutelor lipsite de experienta... Miau! Sa nu mai spun de motanii care ma invidiaza pentru asta...", marturiseste motanul Robin Bastet, un British Shorthair, argintiu, cu sange nobil, austriac.

ATRACTIE. Copiii sunt fascinati de "jucariile" iubitoare

IN FAMILIE. El este tatal Leopardului de Zapada, unul dintre motanii crescatoarei Candice Dragota. La expozitie s-a venit in familie. Robin a stat langa fiul sau, Leopardul de Zapada, care nu s-a putut desparti de cel mai bun prieten, Cocolino, Ursuletul de Catifea Albastra. Cei doi se joaca doar impreuna, printre flori. "Desi sunt foarte activi si au facut cate 10 pui anul acesta se iubesc foarte mult", spune Candice. Dar si Honey Bunny, fetita nazdravana a lui Cocolino, a stat tot timpul langa ei, impartind "garsoniera" cu cea mai buna prietena. Ea a castigat ieri titlul Best kitten la categoria 3-6 luni. "Eu sunt bunica pisicilor", mi-a marturisit doamna Elena Stefanescu, soacra crescatoarei Candice Dragota. "Avem acasa 14 pui, doua pisici iesite la pensie, 3 mame si doi motani. Nu poate un singur om sa se ocupe de ei, deci toti membrii familiei contribuie la cresterea lor", a adaugat bunica.

JURIU. Arbitrii sunt foarte severi cu felinele

Jackpott’s First Love este una dintre pisicutele pe care neavizatii o confunda cu tot felul de alte animalute. Ea este reprezentanta unei rase foarte rare, Seychellois, o varianta a Siamezei. "Difera doar culoarea fata de Siameze. Aceste pisici au parti ale corpului albe", spune Cristina Panait, "mama" sa. "Iar siamezele nu sunt rele, asa cum se spune. Sunt foarte blande si iubitoare. Acum avem acasa 16 pisici Siameze si Seychellois. De aceea avem si cearcane asa de mari", a mai spus crescatoarea zambind.

Felinele vor sta si astazi la dispozitia privitorilor si cumparatorilor intre orele 10:00 si 18:00 la Sala Palatului.

×
Subiecte în articol: pagina lui zdreanta