x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Muammar al-Gaddafi a conceput super-maşina "Racheta Libiei"

Muammar al-Gaddafi a conceput super-maşina "Racheta Libiei"

03 Sep 2009   •   00:00
Muammar al-Gaddafi a conceput super-maşina "Racheta Libiei"

Odată cu celebrarea a 40 de ani de la revoluţia de eliberare naţională, liderul libian Muammar Gaddafi a lansat o maşină concepută chiar de el. Botezat "Racheta Libiei", automobilul dispune de 230 de cai putere şi impresionează prin designul său futurist. Cântăreşte 1.860 kg şi are o lungime de 5,5 metri.





Potrivit Fox News, citat de antena3.ro, "Racheta Libiei" dispune de airbag-uri şi de un sistem "nespecificat" de apărare. Automobilul a fost realizat de o firmă italiană. "Racheta Libiei" a fost concepută în aşa fel încât să poată fi condusă în condiţii sigure sute de kilometri în cazul unei pene de cauciuc.

Super-maşina a fost prezentată, săptămâna aceasta, în Tripoli. "Gaddafi şi-a dorit, în primul rând un automobil sigur. În plus, îşi doreşte să stimuleze industria producătoare de maşini din Libia", a declarat Domenico Morali, directorul companiei care a produs maşina.

×
Subiecte în articol: externe