x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noul Qashqai. Un motor în cola­borare cu Renault F1 engineering

Noul Qashqai. Un motor în cola­borare cu Renault F1 engineering

de Sebastian S. Eduard    |    08 Mar 2012   •   21:00
Noul Qashqai. Un motor în cola­borare cu Renault F1 engineering

Noua gama Qashqai se lanseaza si in Romania. Astfel, gama primeste trei noi versiuni (1,6 litri dCi 130 CP Stop&Start, 1,6 litri 117 CP CVT, 1,6 litri 117 CP Stop&Start) dar si multe tehnologii de ultima ora...

Motorul 1,6 dCi, complet nou, a fost dezvoltat de Nissan in colaborare cu Renault F1 engineering. Foarte compact, propulsorul a inregistrat peste 30 de brevete, fiind rezultatul unei investitii de 230 milioane de euro. Ofera niveluri de consum si emisii de carburant caracteristice unei cilindree de 1,6 litri, dar standardul de putere si cuplu este cel al unei cilindree de 2,0 litri. Dezvolta 130 CP, fiind cel mai puternic motor de aceasta marime si inlocuieste, in cadrul gamei, versiunea cu transmisie manuala a motorizarii 2,0 dCi, oferind acelasi cuplu: 320 Nm. Intreg cuplul este dezvoltat la 1.750 rpm, insa 80% este disponibil inca de la 1.500 rpm.

Performantele s-au obtinut in conditiile unei reduceri cu 24% a consumului de carburant. Emisiile scad si ele de la 155 g/km la 119 g/km.

Qashqai este primul model din segmentul C dotat cu sistemul Around View Monitor (AVM). Combinand imaginile preluate de 4 camere video montate pe grila frontala, haion si oglinzile retrovizoare exterioare, AVM proiecteaza pe display-ul Nissan Connect o vedere la 360° asupra masinii, o imagine de tip "helicopter view". Soferul are acces la fiecare din cele 4 camere de luat vederi, observand toate posibilele obstacole din jurul masinii.

Aceasta tehnologie inovatoare oferita de Nissan, primul constructor care a dotat un model cu camera de luat vederi pentru marsarier si primul constructor care a folosit sistemul AVM, ridica standardele condusului urban prin confort si siguranta.

×
Subiecte în articol: nissan qashqai