x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul O definitie europeana a votcii

O definitie europeana a votcii

05 Feb 2007   •   00:00
O definitie europeana a votcii

Dezbaterea privind "ce este votca" este cu un pas mai aproape de consens. Cel putin asa considera membrii Comisiei pentru Mediu a Parlamentului European.

Potrivit BBC, eurodeputatii au convenit, pe baza "dovezilor" aduse de mai multe state membre implicate in disputa, ca licoarea alcoolica avand ca ingrediente altceva decat cereale, cartofi sau melasa trebuie sa aiba o eticheta unde sa fie scrise in clar ingredientele utilizate. Daca la baza sunt doua sau mai multe ingrediente, bautura trebuie sa se numeasca "amestec de votca".

Trei tari au o pozitie concreta: Polonia, Suedia si Finlanda sustin ca numai bautura fabricata din cereale sau cartofi merita sa poarte denumirea de votca. De alta parere sunt Spania, Ungaria si Marea Britanie. Autoritatile din aceste state sunt de parere ca trebuie pastrata legislatia actuala, potrivit careia orice produs agricol poate fi ingredient de baza al bauturii alcoolice.

MAI DISCUTAM. Concluzia la care au ajuns membrii comisiei parlamentare nu are deocamdata titlu de hotarare. Ea trebuie aprobata in plenul Legislativului european de la Strasbourg si de guvernele tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul