x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Plăci ceramice din piele şi metale preţioase

Plăci ceramice din piele şi metale preţioase

de Alina Iancu    |    25 Sep 2010   •   00:00
Plăci ceramice din piele şi metale preţioase

Mai rar ne este dat să întâlnim băi şi bucătării fără gresie şi faianţă. Şi asta pentru că plăcile ceramice sunt cunoscute pentru rezistenţa la trafic şi la umezeala caracteristică acestor spaţii, dar şi pentru uşurinţa cu care se pot curăţa.



Drept urmare, tehnologia de producţie a acestor produse a evoluat, designul a devenit din ce în ce mai atrăgător, iar aspectul mai natural.De fapt, s-a ajuns chiar să se fabrice gresie care imită perfect parchetul, piatra sau marmura. Cele mai noi sunt însă plăcile ceramice subţiri pentru pereţi şi pardoseală care se instalează rapid, direct peste gresia şi faianţa existente. Este vorba despre noua colecţie Crystal Ker de la Gardenia Orchidea disponibilă în concept store-ul Trends&Ideas în două game: Luxoring şi Leather.

Prima categorie de produse cu plăci în stil mozaic şi piese speciale este inspirată din culorile şi textura metalelor preţioase, au aspect satinat, detalii dantelate şi sunt disponibile în nuanţe de alb, negru, auriu şi ivoriu. Cu ajutorul unor tehnici speciale, pe plăcile ceramice au fost aplicate finisaje metalice şi din aur sau platină. Materialele nu numai că dau un aspect deosebit, dar asigură rezistenţa sporită a plăcilor la coroziune, zgârieturi, abraziune şi la acţiunea solvenţilor chimici sau a razelor ultraviolete.

Pielea este tema celei de-a doua game a colecţiei Crystal Ker şi este folosită pentru căptuşirea plăcilor ceramice în culori precum negru, beige, bordeaux sau moka. În decursul procesului de presare, suprafaţa devine texturată.
Ambele colecţii oferă faianţă de 3 mm care poate fi asortată cu gresie în două formate: "o primă variantă de doar 3,5 mm grosime, ce este ranforsată cu plasă densă din fibră de sticlă aplicată pe spatele plăcii pentru o rezistenţă sporită, şi a doua variantă de 4,5 mm grosime, care îndeplineşte toate cerinţele unei plăci porţelanate de 9 mm".

×
Subiecte în articol: afla ce e nou