x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul S-au decernat Top Gear Awards 2010

S-au decernat Top Gear Awards 2010

08 Dec 2010   •   19:23

Premiile Top Gear 2010 s-au mutat în premieră de la Londra la Bucureşti! La capătul unui an întreg, în care au fost testate sute de maşini, echipa din România a celebrei reviste de britani­ce de maşini a premiat cele mai tari autoturisme, în stilul Top Gear, adică fără juriu internaţional, fără criterii stricte şi fără voturi. Pentru că atunci când alegerea se face cu sufletul, nu ai nevoie de alte repere.

„Dacă există slujbe mai mai grele decât să testezi maşini noi, atunci trebuie să existe şi slujbe mai neplăcute decât să alegi cele mai bune maşini ale anului. Top Gear Awards este o decernare de premii care se bazează strict pe gusturile echipei Top Gear şi care îi adună la un loc doar pe cei care au câştigat ceva. Nouă ne place să credem că prin acest eveniment am creat un cerc vicios, dar în sensul bun. Noi dăm premii, acţionăm ca o forţă motivantă pentru producători, iar ei mai departe fac maşini din ce în ce mai bune, ca noi să fim din ce în ce mai fericiţi, conducându-le. De fapt, am putea spune chiar că suntem egoişti, dacă prin asta n-am face şi un bine colateral tuturor celor care îşi vor cumpăra maşinile pe care noi le premiem”, a declarat Costin Giurgea, redactor-şef al revistei Top Gear.

În final câştigătorii au fost: Cea mai bună maşină mică, Citroen DS3; Cel mai bun motor, Fiat Twin-Air; Cea mai ecologică maşină, Honda CR-Z; Cea mai bună maşină de fami­lie, BMW Seria 5 Touring; Cel mai bun coupe, Peugeot RC-Z; Cel mai bun hot hatch, Volkswagen Golf R; Cea mai bună maşină de lux, Jaguar XJ; Cea mai bună decapotabilă, Maserati GranCabrio; Cel mai bun GT, Bentley Continental GT; Pre­miul pentru prefigurarea unui viitor care nu e plictisitor, ba care ar putea fi chiar interesant, Porsche 918; Maşina anului, Citröen DS3.

În revista Top Gear din luna de­cem­brie vor fi prezentate laureatele anului într-un cover story inedit! Decorul este cel al capitalei chineze, Beijing – porţile Oraşului Interzis, o bază militară aeriană sau chiar Marele Zid Chinezesc.

Top Gear este un produs original BBC. Revista Top Gear, emisiunea Top Gear şi topgear online au la bază pasiunea pentru maşini, prietenia, autoironia şi ating audienţe uriaşe. Fiecare ediţie a emisiunii Top Gear e urmărită de peste 350 de milioane de fani din toată lumea. Revista Top Gear are 24 de ediţii inter­na­ţi­onale şi aproape 15 milioane de cititori.

×
Subiecte în articol: auto&moto