x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Săgeata albastră

Săgeata albastră

de Dragos Stoica    |    06 Sep 2009   •   00:00
Săgeata albastră

Cum se împacă ideea unui pasionat de automobilism cu nevoile pe care le implică existenţa unei familii? Simplu! Dacă nu eşti dispus să renunţi la câteva din senzaţiile mai sportive pe care îţi place să le trăieşti la volan, dar e musai să ai loc în portbagaj pentru două-trei valize, plus căruciorul copilului, cea mai bună soluţie e BMW 320d xDrive Touring.

La un preţ total de 40.858 de euro (TVA inclusă), e limpede că această maşină se adresează unei anumite categorii sociale. Nu vorbim nici despre un SUV şi nici despre un MPV, ci despre un break superb, de fapt cam cel mai frumos din categorie. De obicei, o asemenea maşină nu te prea impresionează prin alură, dar forma lui 320 Touring este de-a dreptul spectaculoasă. Emană forţă, are ceva din silueta unui ghepard când îşi pândeşte prada, iar când pe capota motorului se regăseşte celebrul logo ai şi garanţia că performanţele sunt la superlativ.

Modelul testat a fost dotat cu un motor de 2 litri, care la 4.000 rpm scoate 177 CP. Fără să uităm că vorbim despre un propulsor în patru cilindri, acesta îşi face treaba excelent. Nu te va înfige în scaune precum alte motorizări existente pe maşinile BMW, dar îţi oferă posibilitatea să ai parte de sportivitate auto, dacă ai chef să te joci pe viraje, asta în condiţiile în care nevasta şi copiii nu sunt în maşină, bineînţeles. Sistemele de siguranţă sunt şi ele prezente, dar nu vei avea nevoie de ele decât dacă tragi din greu de maşină, deoarece stabilitatea este unul dintre atuurile maşinii.

Consumul a fost însă absolut remarcabil. 320d Touring a avut o medie mixtă de 6,1 litri la 100 km, în condiţiile în care a rulat suficient şi în oraş şi în regim de autostradă. La interior, şoferul şi pasagerul din dreapta au mult spaţiu, dar şi în spate se stă confortabil, mai ales dacă vorbim tot despre două persoane mature. Bordul, orientat către şofer, acaparează atenţia, instrumentele sunt complexe şi bine repartizate, iar sistemul de climatizare este structurat în două guri de ventilaţie, una şi pentru bancheta din spate.

 

Date tehnice
Capacitate: 1.995 cmc
Putere: 177 CP
Cuplu: 350 Nm/1.750-3.000 rpm
Transmisie: manuală, în şase trepte, tip xDrive
Volum portbagaj: 460 l (normal) - 1.385 l (bancheta rabatată)
Greutate: 1.665 kg
Viteză maximă: 228 km/h
Consum mixt: 6,1 litri/100 km
Preţ: 40.858 (TVA inclusă)

×
Subiecte în articol: auto bmw 320d xdrive touring