x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 4 ingrediente simple pentru curățarea mobilei de bucătărie

4 ingrediente simple pentru curățarea mobilei de bucătărie

de Redacția Jurnalul    |    27 Apr 2024   •   20:40
4 ingrediente simple pentru curățarea mobilei de bucătărie
Sursa foto: Max Vakhtbovycn/ pexels.com

Sărbătorile Pascale se apropie și mulți dintre noi am început curățenia generală în casă.

Dintre toate încăperile unei locuințe, bucătăria ne poate da cele mai multe bătăi de cap din cauza petelor de mâncare și grăsime, acestea nefiind prea ușor de îndepărtat. 

Cel mai simplu lucru pare a fi să apelăm la soluțiile din comerț însă acestea sunt toxice și nu întotdeauna eficiente.

Însă există ingrediente pe care le avem chiar în casă și ne ajută să ne menținem bucătăria curată.

1.Bicarbonatul de sodiu este de mare ajutor în bucătărie, fie că este folosit ca ingredient sau ca produs de curățare. Acesta poate fi folosit cu succes pentru curățarea suprafețelor din bucătărie, dar și pentru curățarea tacâmurilor. De asemenea, tacâmurile din argint se curăță foarte bine și cu amoniac.

2.Oțetul alb este un alt ingredient de bază. Datorită acidității sale, poate dizolva depunerile de calcar și poate îndepărta murdăria de pe gresie și faianță. Este important ca oțetul să fie combinat cu apă caldă (o parte oțet, patru părți apă).

3.Sucul de lămâie este, de asemenea, eficient în dizolvarea depunerilor de grăsime și murdărie. Puțină zeamă de lămâie combinată cu o linguriță de bicarbonat de sodiu reprezintă amestecul perfect pentru curățarea tocătoarelor din lemn.

4.Laptele poate fi de mare ajutor pentru curățarea petelor de pe mobilierul lăcuit. Frecarea zonelor afectate cu o cârpă înmuiată în lapte va face ca petele de grăsime să dispară, potrivit Antena3 CNN.

×