x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Salonul de la Milano

Salonul de la Milano

19 Apr 2008   •   00:00

Mare agitaţie mare la Milano zi­lele acestea, pînă la 21 aprilie! Este perioada în care se des­fă­şoa­ră, în cadrul centrului expoziţional din Milano-Rho, Salonul Internaţional de Mobilă. Sub umbrela prestigioasei ma­nifestări se derulează în total cinci expoziţii avînd ca tematică mobilierul şi accesoriile pentru: camera de zi şi dormitor, bucătărie, baie, birou şi un salon dedicat tinerilor designeri – Salonul Sa­telit.

Mare agitaţie mare la Milano zi­lele acestea, pînă la 21 aprilie! Este perioada în care se des­fă­şoa­ră, în cadrul centrului expoziţional din Milano-Rho, Salonul Internaţional de Mobilă. Sub umbrela prestigioasei ma­nifestări se derulează în total cinci expoziţii avînd ca tematică mobilierul şi accesoriile pentru: camera de zi şi dormitor, bucătărie, baie, birou şi un salon dedicat tinerilor designeri – Salonul Sa­telit. Două dintre manifestări – cele de­dicate spaţiului băii şi al bucătă­riei – au caracter bianual, aşa încît pre­zen­ţa lor este cu atît mai mult aşteptată. De la acestea două vă dezvăluim următoarele.

 

Semnale înregistrate

Cînd vine vorba despre bucătărie, luciul revine, iar formele corpurilor de mobilier sînt mai organice. Culorile deschise sînt des întîlnite, alături de ele apărînd şi tonuri puternice de cu­loa­re precum roşu, albastru, chiar şi negru.

În ceea ce priveşte baia, ideea de a o considera o cameră ca toate celelalte persistă. Decorarea şi culoarea par să fie mult mai importante, dat fiind interesul designerilor de a aduce în centrul atenţiei componente considerate pînă acum strict funcţionale; bateriile ar fi un exemplu bun în acest caz.

×