x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Sărbătoarea cartofului

Sărbătoarea cartofului

15 Aug 2007   •   00:00

35 de echipe din judeţul Harghita şi din Ungaria au participat la un concurs inedit cu ocazia Zilelor oraşului Miercurea-Ciuc. Cei şapte-opt bucătari care au format fiecare echipă au trebuit să pregătească cel mai gustos gulaş.

35 de echipe din judeţul Harghita şi din Ungaria au participat la un concurs inedit cu ocazia Zilelor oraşului Miercurea-Ciuc. Cei şapte-opt bucătari care au format fiecare echipă au trebuit să pregătească cel mai gustos gulaş. Atăt ingredientele, căt şi reţetele au fost ţinute secrete de fiecare echipă in parte. Juriul a avut o sarcină dificilă, trebuind să aleagă cel mai apetisant gulaş, ţinănd cont de următoarele criterii: autenticitate, creativitate, ambianţă estetică şi respectarea regulilor de igienă. La sfărşitul concursului, cei mai norocoşi au fost participanţii la festival, pentru că au savurat delicioasele preparate. (C.C.)

Florile, un ajutor preţios in gastronomie

In bucătăria europeană s-a produs o adevărată revoluţie. Bucătarii au inceput să intrebuinţeze florile nu doar pentru ornarea preparatelor, ci chiar pentru prepararea lor. Specialiştii studiază posibilitea de a intrebuinţa fiecare floare la pregătirea sosurilor, salatelor, prepatelor din peşte sau din carne. Această schimbare s-a făcut deja simţită in intreaga Europă. In cele mai renumite restaurante de la Paris, Londra sau Barcelona, in listele de preparate au apărut asemenea delicii: carne de miel in sos de margarete, crabi cu petale de trandafir ş.a. (A.B.)

×
Subiecte în articol: food world