x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Sos texan pentru friptură

Sos texan pentru friptură

de Jurnalul National    |    12 Mar 2008   •   00:00

Fiecare grătar necesită sosul perfect pentru a scote în evidenţă calităţile fiecărui bucătar. Există câteva mii de reţete pe piaţă pentru barbeque, iar majoritatea răspunde cerinţelor, dar un bucătar care se respectă doreşte ca gustul acestuia să fie reprezentativ.

 

Fiecare grătar necesită sosul perfect pentru a scote în evidenţă calităţile fiecărui bucătar. Există câteva mii de reţete pe piaţă pentru barbeque, iar majoritatea răspunde cerinţelor, dar un bucătar care se respectă doreşte ca gustul acestuia să fie reprezentativ. Pentru stilul autentic texan, sosul roşu dulce-acrişor este obţinut din ketchup şi sos Worcestershire. Acestea, amestecate în proporţii adecvate, duc la obţinerea unui sos delicios. (M.B.)

 

Cartea mamelor

Editura Runa, imprint al Grupului Editorial Corint, a pregătit în librării o surpriză pentru toate mamele din lume, care încearcă să satisfacă gusturile copiilor lor: “Cartea mamelor. Cum să fii cea mai bună mamă din lume”, de Alison Maloney. Cartea este plină de anecdote şi de sfaturi care le ajută pe mamele de pretutindeni şi de orice vârstă să facă faţă oricăror situaţii. (C.D.)

 

Aditivii, pe poziţii

Nevoia de aditivi artificiali în mâncare face ca aceştia să îşi găsească locul mai peste tot, în ciuda faptului că au efecte adverse, a declarat  nutriţionista Claire Williamson în ultimul ei articol din revista Nutrition Bulletin, ce aparţine Fundaţiei Britanice de Nutriţie. Aditivii păstrează o mulţime de caracteristici folositoare în alimentaţie, iar oamenii s-au obişnuit cu aceste “beneficii”. Ele sunt bune, pentru că menţin conservarea, dar au şi o mulţime de efecte adverse. Unul dintre aditivii favoriţi este benzonatul de sodiu, care ajută la prelungirea valabilităţii anumitor produse. (M.B.)

 

98% peşte şi crustacee

La 47 de ani, Gérald Passédat, şeful localului Petit Nice din Marseille, a reuşit să obţină cu restaurantul său trei stele în Ghidul Michelin. Gérald provine dintr-o familie de adevăraţi bucătari, pasionaţi de magia gastronomiei. În restaurantul său se pot savura preparate deosebite din peşte din Marea Mediterană. Deviza sa este: “98% peşte şi crustacee şi 2% carne”. (C.D.)

 

Fără grăsimi

Componentele unei diete pot afecta sistemul vascular, iar lipsa grăsimilor poate avea o influenţă negativă mai mare decât lipsa carbohidraţilor din organism, mărind riscul unui eventual infarct, conform unui mic studiu făcut pe 20 de subiecţi cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani. El evidenţiază că o dietă scăzută în carbohidraţi, precum binecunoscuta şi faimoasa “atkins”, ar mări considerabil probabilitatea ca acei care o adoptă să facă infarct. (M.B.)

 

“Biblia gastronomilor”

Ghidul Michelin a decernat premii celor mai bune restaurante din Franţa, în număr de 3.569. Ediţia 2008 a “ghidului roşu” a fost foarte aşteptată de profesionişti. Acest ghid continuă să afirme numeroşi bucătari francezi, asemeni lui Paul Bocuse sau Joël Robuchon. Anul acesta, Enrico Bernardo a fost desemnat cel mai bun somelier din întreaga lume. (C.D.)

 

Creşte speranţa de viaţă

Este o temă veche sub o abordare nouă. De curând, în America s-au efectuat două noi studii, bazate pe o campanie privind sănătatea alimentară şi beneficiile exerciţiilor fizice. Persoanele care au o dietă mediteraneeană, bogată în legume, fructe, cereale, uleiuri de peşte, de măsline şi de alune prezintă un risc scăzut de a face boli cardiovasculare sau cancer. De asemenea, mişcarea fizică, cel puţin 30 de minute de mers pe jos, zilnic, reduce şi ea riscul de îmbolnăvire. (M.B.)

×
Subiecte în articol: food world