x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Tămplărie îmbrăcată în piele

Tămplărie îmbrăcată în piele

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    09 Ian 2010   •   00:00
Tămplărie îmbrăcată în piele
Sursa foto: /Tonini

Uşile şi ferestrele unei locuinţe sunt extrem de importante într-un proiect de interior, în primul rând pentru că ele contribuie decisiv la termoizolarea spaţiului. Venim să vă aducem în prim plan de data asta o noutate absolută privitoare la latura decorativă a lor, pentru că iată că nu au scăpat nici ele de mintea ascuţită a creatorilor de idei - designerii.



S-a găsit cineva care să inventeze chiar şi în acest sens o soluţie cu totul şi cu totul originală. O soluţie care face ca aceste elemente constructive să capete un caracter nou, devenind elemente de ambientare de sine stătătoare, având obiectivul clar de a conferi spaţiului care le conţine caracteristica de spaţiu deosebit de atrăgător, chiar unic am putea spune. Ideea ingenioasă vine din partea firmei italiene Tonini (www.toninifashion.it)

Conceptul

Vorbim despre produse care au toate caracteristicile tehnice ale tâmplăriei termoizolante din PVC pentru uşi şi ferestre, dar în plus fascinează prin materialul preţios care îmbracă tâmplăria, respectiv pielea de mai multe tipuri, aplicată atât pe ramele de toc - cercevele, cât şi pe mânerul de deschidere al ferestrei. Ideea aparţinând Paolei Tonini a devenit un mare succes, odată cu prezentarea ei în cadrul Salonului Luxului de la Vicenza din 2008. Ea reprezintă un nou mod de interpretare al tâmplăriei ca element de ambientare pentru un stil aparte, care urmăreşte preferinţele celui care locuieşte în casă.

PERFORMANŢE

Structura cadrului care se îmbracă în aceste materiale exclusiviste este PVC armat cu oţel zincat, o soluţie tehnică care permite obţinerea unui produs rezistent şi nedeformabil.

Puterea de căldură şi de izolare acustică a ferestrelor şi uşilor este dată de utilizarea acestor profile de înaltă calitate, combinate cu geamuri Low-E. În plus, sticla este una de siguranţă, securizată antiefracţie şi antivandalism, asigurând protecţie la intruziune. Aşadar, nu vorbim numai despre produse care arată deosebit ci despre unele care asigură şi performanţe deosebite.

Aceste produse sunt îmbrăcate în materiale preţioase precum: pielea de anghilă, crocodil sau de struţ "împănate" cu cristale Swarowski sau cu hematite. Sunt elemente complet personalizabile de către client, care poate să decidă culorile, materialele şi texturile.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou