x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Tradiţia în bucate

Tradiţia în bucate

de Carmen Dragan    |    09 Apr 2008   •   00:00

În cadrul evenimentului “AgRo-Ro­mâ­nia. Tradiţii şi recunoaştere”, desfăşurat la Bruxelles între 31 martie şi 2 aprilie, parlamentarii europeni au degustat câteva dintre cele mai apreciate soiuri de vinuri româneşti, alături de savuroase produse alimentare tradiţionale, cum ar fi brânza de burduf, toba sau slăninuţa afumată.

În cadrul evenimentului “AgRo-Ro­mâ­nia. Tradiţii şi recunoaştere”, desfăşurat la Bruxelles între 31 martie şi 2 aprilie, parlamentarii europeni au degustat câteva dintre cele mai apreciate soiuri de vinuri româneşti, alături de savuroase produse alimentare tradiţionale, cum ar fi brânza de burduf, toba sau slăninuţa afumată. Ideea i-a aparţinut europarlamen­tarului român Constantin Dumitriu, membru al Comisiei de Agricultură a Parlamentului European. (C.D.)

 

Salon de vinuri

În perioada 18-20 aprilie, la Timişoara va avea loc cea de-a V-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri “Vinvest”. ­Vor participa în jur de 50 de firme din ţară şi din străinătate, cum ar fi Franţa, Italia, Portugalia, Chile, Ungaria. Organizatorii îşi propun ca prin astfel de manifestări, pe lângă etalarea vinu­rilor, să educe populaţia autohtonă în ceea ce priveşte alegerea sortimentelor de calitate. (C.D)

 

Aviz în aşteptare

Înainte de a autoriza im­portarea puilor americani, trataţi cu “apă de Javel” (soluţie dezinfectantă pe bază de clor), Bruxelles aşteaptă avi­zul Autorităţii euro­pe­ne de securitate a alimente­lor. Importarea acestor pui este inter­zisă în UE de mai bine de zece ani, dar acest lucru s-ar pu­tea să se schimbe la următorul sommet UE-USA, organizat în luna iunie. (C.D.)

 

Are balta peşte

Cu ocazia redeschiderii, lacul Horgeşti din judeţul Bacău a fost repopulat cu peşti ce au o greutate între 5 şi 25 de kilograme. În plus faţă de cele şase tone existente deja, în lac au mai fost aduse peste cinci tone de crap şi caras. Cei care vor să îşi încerce norocul trebuie să plătească o taxă de 50 de lei. Pe malul lacului se aşteaptă să vină pescari din toate zonele ţării. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world