x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

X5 Facelift

de Sebastian S. Eduard    |    20 Aug 2010   •   00:00
X5 Facelift

Din această vară, pe piaţa din România este prezent şi X5 facelift. Să nu vă gândiţi că schimbările exterioare sunt majore. Dimpotrivă. Gândiţi-vă la X5 facelift ca la o femeie frumoasă pe care o invitaţi la restaurant. La un moment dat ea se va retrage pentru a-şi pudra nasul.

Tu ştii că machiajul nu are neapărat nevoie de o reîmprospătare, dar vei fi îngăduitor cu această cochetărie minusculă care face parte din regulile jocului... Sub capotă însă, lucrurile stau altfel. Noul X5 primeşte două noi motorizări pe benzină. Vorbim despre un xDrive35i care dezvoltă 306 CP şi Xdrive50i care se laudă cu un V8 twin-turbo de 407 CP. Mai mult, toate versiunile beneficiază de noua transmisie automată în opt trepte.

Noi am testat o versiune diesel şi am fost mai mult decât mulţumiţi. Xdrive40d, care dezvoltă 306 CP, îţi oferă combinaţia ideală între un consum decent şi o acceleraţie puternică (suta în 6,6 secunde). Este genul de maşină care se lipeşte de şosea în ciuda înălţimii şi îţi conferă siguranţa psihologică după care tânjesc atât de mulţi şoferi. În plus, sistemul de tempomat cu funcţie de frânare îţi oferă o libertate nesperată dacă hotărăşti să iei în piept Valea Prahovei în condiţii de trafic intens.


Noi am testat
Motorizare: Xd40d/306CP
Acceleraţie: 0-100 km/h: 6,6 s
Viteza maximă: 236 km/h
Cutie: automată
Consum: 8,8/6,8/7,5 l

×
Subiecte în articol: auto