x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ziua Naţională a Turismului Rural

Ziua Naţională a Turismului Rural

08 Apr 2010   •   00:00
Ziua Naţională a Turismului Rural
Sursa foto: Tudor Cireş/Jurnalul Naţional

Începând cu 2004, în fiecare an, de Florii, se sărbătoreşte Ziua Naţională a Turismului Rural. Anul acesta, ANTREC România a decis să realizeze acest eveniment în localitatea aflată la cea mai mare altitudine din ţară, la Fundăţica (în comuna Fundata), în culoarul Rucăr-Bran.

Oraganizată în colaborare cu Filiala ANTREC Braşov şi Consiliul Local Fundata, sărbătoarea a fost deschisă de preotul Vincenţiu Băşa din localitate, prin sfinţirea crenguţelor de salcie - obicei străvechi de Florii. Au fost organizate ateliere, unde au avut loc demonstraţii ale meşterilor populari (ţesut, tors, tricotaje, broderie), diferite expoziţii cu obiecte de carte şi fotografie veche, expoziţii de artă populară, degustări de produse tradiţionale, dintre care nu au lipsit bulzul ciobănesc ca la Fundata, brânza în coajă de brad, telemeaua, caşul afumat, urda, dar şi gogoşile de post, cu aluat pregătit din făină, apă, drojdie şi cartofi fierţi, de fundăţeanca Mimi Pâtea şi megieşele ei.

A mai avut loc o paradă a portului tradiţional, un spectacol artistic susţinut de ansamblurile folclorice "Sub cetina bradului" (Fundata), "Poarta Dorului" (Bran/Moeciu), "Florile Rucărului" (Rucăr). (Magda Cristina Ursache)


În ţară
9 aprilie - "O masă într-o farfurie". Rucăr, judeţul Argeş. Sunteţi invitaţi să participaţi la un festival gastronomic în care tradiţiile şi obiceiurile româneşti se află la loc de cinste.

1 aprilie-2 mai. Ieudul de ieri către azi. Bucureşti. Muzeul Naţional
al Satului vă aşteaptă să descoperiţi o expoziţie inedită de fotografii. Crâmpeie din vieţile oamenilor şi forme vechi de arhitectură recompun un fel de "facere a lumii".

8-12 aprilie.Kid's Expo. Bacău. Evenimentul se adresează nou-născuţilor şi copiilor de până la 12 ani, fiind expuse articole vestimentare, jucării, dar şi produse alimentare.

 

În lume
7-10 aprilie. Wine & Gourmet. Tokio, Japonia. Capitala japoneză găzduieşte producători de vinuri şi preparate rafinate, la loc de cinste aflându-se dulciurile extrem de sofisticate.

7-10 aprilie. Hotel & Gastroteh. Zagreb, Croaţia. Evenimentul se adresează specialiştilor din domeniu, putând fi achiziţionate echipamente şi accesorii pentru hoteluri, restaurante şi firme de catering.

8-12 aprilie. SOL. Verona, Italia. Cel mai mare târg dedicat uleiului de măsline extra virgin. Sortimente nenumărate, tehnologii, ateliere şi foarte mulţi vizitatori. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda