x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Colegi de breasla

Colegi de breasla

de Cristina Ologeanu    |    05 Iun 2006   •   00:00
Colegi de breasla
IN OCHII CELORLALTI
Vama Veche se bucura si de aprecierile colegilor de breasla, unii dintre acestia fiind fanii trupei.

Corifeul Mircea Vintila a recunoscut ca Vama Veche este una dintre trupele sale de suflet. "In primul rand, baietii de la Vama Veche sunt prietenii mei. Este o trupa care imi place teribil - si asta o spun nu pentru ca suntem prieteni. Ceea ce fac ei este o imbinare frumoasa intre muzica, teatru si text. Ei au lucruri importante de transmis si le spun intr-un mod diferit de ceilalti." Din repertoriul baietilor, Vintila spune ca ii place cel mai tare piesa care poarta numele formatiei, "Vama Veche", dar nici celelalte nu-i displac.

JAM SESSION. Si Adrian Tanase de la Tapinarii s-a declarat fan Vama Veche. "Asteptam de mult albumul «Vama Veche - Fericire in rate». Este una dintre trupele pe care le ascult cu mare placere si de cate ori am ocazia merg la concertele lor. Vama Veche, trupa, inseamna pentru mine visare, libertate si iubire." Bodo, vocalistul trupei Proconsul, spune ca ii admira foarte tare pe cei de la Vama Veche, desi nu a stat cu ochii ca pe butelie pe evolutia trupei. "Baietii sunt OK si au locul lor bine stabilit in peisajul muzicii pop-rock romanesti. Pe unii dintre baieti ii cunosc din anii ’84-’85. Daca se nimereste sa fim cu ei la o petrecere, m-as baga cu placere sa facem un jam session impreuna. Imi plac toate piesele lor."

TOTUSI, VAMA

Ar zice snobii ca e doar un moft, Ar zice puritanii ca-i dementa, Hard-rockerii ar zice ca-i prea soft, Conservatorii, ca e decadenta,

Dar adevarul, inerent si frust, E ca-ntr-o lume luata-n ambulanta, Cu intelectul subred si ingust, Doar Vama mai aduce o speranta.

Sunt ofuscati poltronii, legitim, Cand ii cloneaza-n nota ei subtila, Se recunosc infirmii, aferim, In duiosia cruda-a lui Chirila.

Dar dincolo de glontul tras in test, Orice gangav mintal ar descifra, Cuvantul Vamii, simplu si onest: Ca TOTUSI cu IUBIRE vom scapa!

CU TAXI IN VAMA VECHE, DESPRE TEXTE SI... "TEXTE"

Dan Teodorescu, solistul formatiei Taxi, spune ca are cel putin doua lucruri in comun cu Vama Veche. "Suntem prieteni, dar asta in limita timpului disponibil. Pe langa muzica, mai avem un lucru in comun: pe Victor, mecanicul nostru auto, care ne rezolva si pe noi, si pe cei de la Vama Veche". La intrebarea "Care dintre piesele din repertoriul trupei iti place cel mai mult?", Dan Teodorescu a marturisit ca ii este foarte greu sa aleaga macar trei… Ii plac toate, atat cele vechi, cat si noi. "Abia astept sa ascult albumul asta nou si le doresc baietilor numai bine." Printre urarile de bine si cuvintele calde despre trupa, Teodorescu a recunoscut ca i-ar placea sa cante impreuna cu cei de la Vama veche. Cat despre textele pieselor baietilor, vocalistul trupei Taxi are numai cuvinte de lauda. "Textele lor sunt texte adevarate. Ceea ce nu se poate spune despre cele ale multora din lumea muzicii romanesti."

CANTECE RUPTE DIN CHILIAN

"Sunt multe cantece rupte din mine prin albumele baietilor de la Vama Veche. Sunt cantecele mele, dar le-au compus ei, sunt gandurile mele, dar le rostesc ei, sunt visele mele si le viseaza si ei… Ii invidiez sincer, dar le si port pica… Erau de mult prin mine acele melodii, dar ei, baieti talentati, le-au scos rand pe rand si acum aflu cu surprindere despre mine de la ei si mai aflu ca un lucru magic i-a ajutat tot timpul asta. Au scos din fiecare tot ce nu puteam spune noi, prea «ocupati» cu scadentele vietii fiind… N-as vrea sa se opreasca vreodata", spune Florin Chilian despre Vama Veche.
×
Subiecte în articol: vama veche vama veche editie de colectie