x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Culoare in suflet

Culoare in suflet

06 Mar 2005   •   00:00

TIMP PENTRU TINE
Feminitatea va ramane intotdeauna la moda. Sa nu va indoiti niciodata de acest lucru. Imaginea pe care o abordam este efectul tuturor trucurilor la care apelam.
CRISTIANA MITROI

Nancy Dover, actrita anilor ’20, s-a manifestat ca o adevarata partizana a "parului lung"
V-ati intrebat vreodata care ar fi aceste mici ritualuri eficiente pentru care orice femeie ar da toti banii din lume? Exista oare un elixir al tineretii fara de batranete si a vietii fara de moarte? Propun astfel sa facem o scurta recapitulare si sa ne amintim fara sa intram in tainele acestui domeniu, cosmetica. Putem vorbi despre generatia de aur si cantaretele noastre autohtone. Angela Similea, Corina Chiriac, care purtau bucle foarte bine lucrate. Nu exista atunci moda cu suvite, cu parul intins cu placa. Tendintele in materie de hairstyling in acesti ani dupa Revolutie au mers pe directia dintre feminin si avangardist, usor pe o linie SF. Va aduc in lumina culori metalice si de moda spatiala. Femeia trebuie sa incerce sa merga pe premisa "Port ce-mi sta mie bine, nu port ce e la moda si nu mi se potriveste". Este o problema pe care multe femei, si in special vedetele, nu o inteleg cum se cade. Din aceasta cauza, ochii nostri sunt excitati vizual cand privesc diversele emisiuni de televiziune.

Va sugerez atunci sa va uitati in sifonierul de acasa si sa vedeti ce fel de haine aveti in garderoba si tocmai in momentul in care ati detectat ce tip de femeie sunteti si ati ajuns sa va cunoasteti pe voi ca si femei de casa, femei de afaceri sau pur si simplu Femeie, in stadiul acela puteti alege si ce fel de coafura vreti sa purtati si vi se potriveste din intreaga gama de oferte de frezuri.

TENDINTE. Despre ce se poarta in aceasta primavara, va putem spune ca se revine la feminitate. Este luna martie si va spun ca ar trebui sa uitati macar pentru o zi de grijile cotidiene si de mersul zilnic la piata, in locul unui salon luxos la care sa mergeti sa va ingrijiti parul si de unde sa plecati multumite spre casa, unde sa va intampine prietenul, iubitul sau sotul cu un buchet de flori si cu un zambet. Nu vi se pare cel mai frumos sentiment pe care il putem trai noi , oamenii? Sa traiesti pentru tine, dar de fericirea ta sa se bucure si cei dragi inimii tale. Un barbat mandru de aleasa inimii lui face toti banii. Bani pe care insa femeia zilelor noastre prefera sa-i dea la sfarsit de saptamana intr-un supermarket, facand cumparaturi pentru casa, care sa-i umple debaraua pentru maximum o luna. E mult, e putin, e adevarat totusi.

Vremurile s-au schimbat, iar pretul frumusetii este din ce in ce mai mare. Si totusi sa ne gandim ca vorba zicalei "Rabda baba la frumusete!", iar daca acest pret este cat se poate de ridicat, Femeia ramane Femeie, iar 8 martie este ocazia perfecta sa mergi la un salon si sa vezi cat de frumoasa poti fi daca te decizi sa porti o coafura mai speciala intr-o zi speciala.

INTREBARE ETERNA: SCURT SAU LUNG?
Pentru femeile tuturor timpurilor, una dintre preocupari au fost si vor fi coafura si felul in care arata parul lor, fie scurt sau lung. S-au declarat luptatoare cu indarjire contra parului scurt multe actrite de cinema care, cu toata nevoia de a avea parul taiat, s-au manifestat ca adevarate partizane ale "parului lung". Nancy Dover, vedeta a anilor ‘20 , prezentata de "Ilustratiunea Romana", a fost doar un exemplu de atitudine care a luptat pentru una dintre cele doua tendinte ale secolului trecut. Una care alimenta cu orgolii si demonstratii ofensive contra parului scurt. Cealalta tabara lupta contra parului lung.

SE MAI POARTA SUVITELE
In sezonul acesta se intalnesc lungimi de par diverse. Lung, scurt, ondulat sau drept, impletituri sau taieturi grafice. In cele 3 tendinte ale acestei primaveri intalnim atat culori naturale, blonduri stralucitoare, nuante de rosu, marouri calde, negru, dar si combinatii de culori tipatoare ce amintesc de stilul neo-punk. Sunt recomandate sampoanele si produsele care intretin si protejeaza culoarea. Suvitele raman la moda, dar nu pe tot capul, ci doar accente pe zonele mai lungi ale tunsorii. Se poarta panglicile pentru impletituri sau cozi, cat si accesoriile pretioase.

STIL SI ATITUDINE
Nici nu imi inchipui ca voi, doamnele mele, o sa renuntati la farduri, parfumuri si ingrijirea cosmetica a trupului creat de Dumnezeu. Desi, daca ati face asta, ar fi strict o alegere care depinde doar de ceea ce sufletul vostru cere si va implora sa faceti pentru voi insiva. Nici nu mi-as dori sa observ pe strada o femeie care nu are o piele stralucitoare si fina si lipsita de parfum, chiar daca acest miros este dat de o esenta costisitoare sau nu. Ar fi pacat sa renuntam la aceste ritualuri care ne fac sa inflorim si care ne duc cu gandul ca inca din vechi timpuri femeia era o aparitie incantatoare cu absolut toate ocaziie.
×
Subiecte în articol: editie de colectie