x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Dominatia TVR

Dominatia TVR

de Lavinia Betea    |    11 Dec 2006   •   00:00

ACTUALITATE
La implinirea a cinci decenii de existenta, TVR domina, fara eforturi, piata media.
ACTUALITATE
De trei decenii incoace, cladirea din Calea Dorobantilor este un punct de reper in Bucuresti si un simbol al istoriei recente
La implinirea a cinci decenii de existenta, TVR domina, fara eforturi, piata media.

Fara dubiu, poti afirma ca TVR este institutia-mamut a Romaniei. Ar fi insa greu, daca nu imposibil, sa consulti statistici privind impactul ei, deoarece televiziunea publica nu are un centru propriu de cercetare si sondare a opiniei publice. Nici cifra angajatilor ei nu este la indemana oricui. La o asemenea intrebare, din chiar interiorul institutiei, raspunsurile sunt diferite, desi apartin unor "abilitati" - dupa unii ar fi "peste trei mii", dupa altii "vreo cinci mii de oameni". Dificil este si sa-i descrii corect evolutia, caci institutia "oglinda" a trecutului nostru din ultima jumatate din secol incoace nu-si are scrisa in vreo carte istoria. Nu are nici macar un muzeu. Si nici arhiva nu-i mai este intreaga.

FARA GRIJI. In concurenta acerba a presei din Romania, angajatii din TVR traiesc fara teama. Veniturile institutiei sunt asigurate in proportie de trei sferturi din taxele contribuabililor, iar TVR domina piata media prin neputinta rivalilor de a patrunde pretutindeni in mediul rural. Prin ce-ati simti absenta TVR? - m-am hazardat de curand sa-i intreb pe cativa dintre apropiati. Transmisiunile sportive de mare amploare al caror monopol il detine - mi s-a raspuns - , filmele artistice si... "Surprize, surprize"! Cam putin, zic si eu, adaugand "D-ale lui Mitica". Singura emisiune "lucrata" pe masura fortelor din TVR si a ambitiilor declarate de "televiziune a tuturor romanilor", nu doar a celor din Bucuresti.

×
Subiecte în articol: editie de colectie