x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Farse de colectie

Farse de colectie

27 Mar 2005   •   00:00

Romanii au fost pacaliti mai mereu de guvernanti, de FMI si de afaceristi dubiosi. Cum si-ar mai dori sa fie "fraieriti"?

  • de DANA CIOBANU, DANA ANDRONIE
  • UTOPIA SALVEAZA ROMANIA
  • De ce n-ar veni si pentru compatriotii nostri ziua in care sa li se implineasca, razbunator, farsele? Ca de atatea ori au inghitit galustele conducatorilor iubiti! Pornind de la problemele "arzatoare" de pe ordinea de zi, am incercat sa identificam ce farse ar vrea ai nostri - cei pacaliti 365 de zile pe an - sa li se pregateasca.

    ULTIMELE GROPI. Salariile au ajuns la nivel occidental, preturile stagneaza si inflatia este 0. PIB-ul a crescut teribil, de mai dam si la unguri. In apele teritoriale romanesti ale Marii Negre au fost descoperite rezerve de petrol suficiente pentru Europa in urmatorii 300 de ani. Ajutorul de la stat pentru tinerii casatoriti a crescut de la 8 milioane de lei la suma necesara achizitionarii unui apartament cu doua camere. In plus, statul deconteaza si cheltuielile din saptamana de miere. Ziua de lucru a fost redusa la sase ore. Orele suplimentare se platesc cu spor de 100%. In industria mineritului au fost create 20.000 de noi locuri de munca in mine de diamante, rubine si smaralde. Pana in aprilie 2005, in Romania vor fi inaugurate 259 de autostrazi si vor fi astupate ultimele 13 gropi din Bucuresti. Soferitele nu vor mai fi stresate ca nu ajung la timp acasa, pentru a viziona telenovelele preferate. Consiliul National al Audiovizualului a impus tuturor celor 32 de posturi tv comerciale autohtone, prin lege, difuzarea a minimum patru ore de seriale latino-americane. Masura a fost luata pentru a usura invatarea limbii spaniole, deoarece, chiar de luna trecuta, primii agricultori din Peninsula Iberica au venit la cules de capsuni in Romania.

    LUNA IMPACARILOR. S-a produs reconcilierea nationala si de partid intre Ion Iliescu si Adrian Nastase. Presedintele Basescu l-a luat consilier personal pe Cozmin Gusa. Sorin Ovidiu Vantu le-a returnat banii, din conturile personale, pagubitilor FNI. Dosarele Revolutiei au fost integral elucidate. Pepe canta la propria nunta, cu Oana Zavoranu, transmisa in direct la Acasa, iar Catalin Arabu s-a intors la Minodora, dupa ce aceasta a slabit 20 de kilograme. Ne pare rau ca va dezamagim, dar tot ce ati citit mai sus sunt doar niste farse. Placute, dar tot farse raman!

    SANDA LADOSI NE-A FOST COMPLICE
    Conform unei informatii primite inainte de inchiderea editiei, in 2005, ziua de 1 Aprilie se sarbatoreste tot prin pacaleli. Ne-am conformat regulii si am inserat, in articolul "Nevasta de ocazie", informatia conform careia piesa "I Admit", interpretata de Sanda Ladosi la Eurovision 2004, a fost aleasa ca imn al homosexualilor din Olanda. Pana la aceasta ora, Sanda Ladosi a primit probabil zeci de telefoane de "consolare" din partea colegilor si prietenilor. Ii multumim ca ne-a fost complice in farsa pregatita special pentru dumneavoastra.

    ×
    Subiecte în articol: editie de colectie