x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Feeeriiiti-va de Buzdugan!

Feeeriiiti-va de Buzdugan!

27 Mar 2005   •   00:00

Prima farsa i-a facut-o mamei sale, venind pe lume mai devreme, la sapte luni. Si nici n-a fost fata, asa cum isi dorea ea. Prin urmare, farsele lui Buzdugan au inceput de cand s-a nascut.

  • de CATALINA IANCU
  • ALO, GENERATIA STO
  • Daniel Buzdugan, in armura, cu scut si cu Morar, si-a lansat la Sinaia, la Castelul Peles, CD-ul intitulat "Farsele lui Buzdugan"
    Este imposibil sa nu te trezesti, sa nu iti zboare somnul in toate directiile, sa nu razi cat te tin falcile, daca dai drumul pe Radio 21 la "Dimineata deMenta". Asa ne avertizeaza site-ul postului amintit. Mai ales cand auzi "Farsele lui Buzdugan"!

    De cand era mic face farse. "Odata, am speriat-o pe mama ingrozitor. I-am zis ca daca nu-mi cumpara nu-stiu-ce, fug de-acasa. Si ea mi-a zis ca nu-mi cumpara. Dialogul a avut loc in bucatarie. Cand mi-a zis ca asta e decizia finala, am luat-o la goana pe hol, am trantit usa de la apartament, lasand-o deschisa, si-am fugit... si m-am ascuns in dulap. Biata mama a dat fuga pe scari, m-a cautat disperata pe langa bloc, prin imprejurimi. Iar eu am stat vreo cateva ore pitit in sifonier."

    SCORPIA DE ECONOMIE. Nici la scoala nu s-a astamparat. Fara a fi "bufonul clasei", adica obraznic, reusea sa-i binedispuna si pe ceilalti. "Am mai facut o farsa de pomina, de m-a stiut tot liceul. La o teza la economie politica am luat nota 4. Profesoara era una foarte rea, o scorpie care era si directoare pe deasupra. Avea obiceiul ca, dupa ce ne dadea tezele, sa le comentam si sa ne spunem fiecare nota, ca s-o poata trece in catalog. Si ce m-am gandit eu: ce-ar fi daca-i zic alta nota? Ce poa’ sa-mi faca? Sa-mi dea 2! E, ce-mi era 4, ce-mi era 2... Putea sa-mi scada nota la purtare, dar oricum nu ma afecta. Isi spun colegii mei notele, si cand ajunge la mine zice: "Buzdugan, tu cat ai luat?". Iar eu de colo: "10!". S-a facut o liniste mormantala in clasa. Ma asteptam sa izbucneasca dintr-un moment intr-altul. Iar ea foarte calma, trecand nota in catalog, zice: "Pai, vezi ca se poate? Bravo! Bine ca te-ai apucat si tu de invatat ca era pacat sa-ti strici media taman la economie. Te-ai facut baiat bun. Foarte frumos, s-o tii tot asa!". Nimeni n-a scos un sunet, numai sefa clasei era ofticata, ca ea chiar invatase si luase 9. O fi vrut ea sa zica ceva, dar au linistit-o ceilalti. Au amenintat-o ca, daca spune cuiva ceva, o scalpeaza! Nici ea n-a spus nimic, toata lumea a pastrat secretul, iar profesoara n-a mai verificat".

    BUNICUTA. Povestea asta s-a intamplat la Liceul Economic nr. 1 din Iasi. Unde Buzdugan s-a simtit privilegiat, fiind intr-o clasa de fete si unde erau doar patru baieti. "Cand toti erau abatuti, eu ii inveseleam. Cand lipseam eu, era o zi trista", isi aminteste Buzdu. Tot cam atunci a descoperit ca poate imita voci, asa ca, la rugamintile disperate ale fetelor, dadea telefon la scoala si isi "invoia" cate-o colega, dandu-se drept bunica bolnava. "Hai, ma, Buzdu, te rog, da si tu telefon si inventeaza ceva, ca nu vreau sa vin maine la scoala", il rugau colegele. Sau ii convingea pe parinti ca fetele "dorm la o prietena", cand ele erau de fapt la o petrecere care tinea toata noaptea. Ce le cerea in schimbul acestor "servicii"? "Le ceream temele la fizica sau la chimie, ca nu le aveam cu stiintele exacte!"

    INVITAT PERMANENT. Tot cu imitatul vocilor a devenit celebru. Fiind student la Actorie, imita tot felul de voci, isi imita profesorii de la facultate, inregistra pe reportofon tot felul de "interviuri" in care el punea intrebarile si tot el raspundea. Casetele erau "difuzate" pe postul din camin, unde exista o statie de amplificare. Una dintre casete a ajuns la un post de radio local, la Radio Vox T. A fost invitat la o emisiune, apoi a devenit invitat permanent. A debutat chiar pe 1 aprilie, intr-o editie de cinci ore, in care a facut tot felul de farse, prin telefon. Cea mai mare "pacaleala" i-a facut-o, fara sa vrea, celui care il chemase la emisie, caci acesta a fost concediat, iar Buzdugan i-a luat locul. A urmat apoi Radio Nord Est, unde a avut o emisiune, "Buzduganul de seara", si rubrica "Alo, generatia sto". A urmat Radio Contact, unde era director de programe. Cineva i-a propus sa incerce sa reia emisiunea cu farsele. "Director era Raluca Moianu, care e o fire mai sobra, mai serioasa. Si chiar ma gandeam c-o sa zica: "Ce-i cu dilimanul asta? Ce-i cu panarama asta?". Spre surprinderea mea, Raluca Moianu a fost foarte incantata si asa am continuat cu farsele. Mi-am dorit sa ajung in Bucuresti, dar m-a cam speriat chestia asta cand am vazut ca incep sa ma sune ziaristii sa-mi solicite interviuri. Cand te trezesti dintr-o data in centrul atentiei e un pic ciudat", zice Buzdugan.

    DE VIS. A ajuns apoi la Radio 21, unde face farse in fiecare dimineata. Si unde a incarcat ultima factura telefonica, fiindca au fost de plata vreo 24 de milioane de lei. Dar merita! Insa ulciorul nu merge de multe ori la apa. Si Buzdugan a "muscat" asta-vara. Un prieten din Detroit, care ii asculta farsele pe Net, i-a copt una. I-a spus ca a fost invitat in Statele Unite, cu o bursa. Totul parea atat de real, incat Daniel si-a luat concediu de la radio, ca sa poata pleca in America. Deja se interesa de obiective turistice, de shopping, de viata de peste ocean. Spre marea lui dezamagire insa, a fost o simpla pacaleala, care i-a lasat un gust amar. Fiindca chiar se visa ajuns in Detroit.

    "POTENTIOMETRU" SI "PUI DE FALUS"
    Atentie la telefoanele "suspecte"! In orice moment, la capatul firului va poate pandi farsorul de la "Dimineata deMenta"
    Buzdugan s-a oferit sa duca la o gradinta niste brazi deosebiti. Cei mari, din specia "Brad Pitt", si unii mai mici, din specia "Brad Pittis". Directoarea gradinitei a fost extrem de incantata ca are de unde alege pomii de Craciun. O ascultatoare a fost convinsa sa-si puna capacul de la WC in geam, plus colacul, daca vrea sa castige un premiu substantial. Dupa ce am auzit de "scabia" lui Stefan cel Mare am aflat ca s-a reinventat povestea cu "Sodoma si Govora". Si tot Daniel Buzdugan i-a trimis pe unii pe "Litoralul pentru tonti".

    "MAMELUCI". Cele mai multe dintre farse insa sunt cu tenta sexuala. Astfel, prezentatorul de la "Dimineata deMenta" i-a intrebat pe interlocutori daca au nevoie de un "potentiometru" pentru a-si masura potenta.

    A trimis vorba la o scoala dintr-un sat ca fetele sa se spele pe "mameluci", fiindca vine sa le controleze o comisie de specialisti care lupta impotriva cancerului mamar. A intrebat o secretara daca-i poate aduce domnului director direct de la o gradina botanica un "pui de falus", caci are doi: unul mai mic, si unul mai mare, de vreo doi metri. Iar secretara l-a cerut, evident, pe cel mare!

    La "Dimineata deMenta", Buzdugan a reusit sa-i pacaleasca pe ascultatori cu "Banca Romana de Sperma", "Partidul Onanist", "Masterat in masturbat", "Porumbei vidanjori", "Felatii publice", "Spermicid" si "Masturbarea linistii publice", o "Donatie pentru coarde penale", "Tenis captivus", un "Plan de ejaculare", "Blanuri ginecologice", "Biroul ovul", "Himen termopan" sau chiar localitatea "Clitorisul de Sus"!

    CEA MAI CIRCUMCISA VEDETA

    Cea mai cunoscuta farsa si cea mai "gustata" si de catre public, dar mai ales de catre ziaristi, a fost cea cu "circumcizia". Mai ales ca pacalita a fost o vedeta de televiziune. Fiind in preajma alegerilor, Buzdugan, care s-a dat drept membru al unui partid, a intrebat-o pe Catrinel Sandu la ce circumscriptie a fost "circumcisa". Iar Catrinel a raspuns c-a fost "circumcisa" la sectia de votare cea mai apropiata de casa. Si a repetat expresia de vreo cateva ori. Asa se face ca, mai tarziu, a fost incadrata la categoria "Cea mai circumcisa vedeta".

    DE LA RADIO LA POLITIE

    Una dintre pacaleli s-a dovedit a fi cu bucluc: caci Buzdu s-a trezit cu Politia pe cap. Ce-i daduse lui Buzdugan prin minte? A incercat sa-i faca o farsa unui personaj din provincie, care urma sa scoata la vanzare niste posturi de radio. Cumparatorul (adica Buzdugan) a inceput sa negocieze niste sume fabuloase. Si-au discutat pana cand s-a ajuns la iesitul spagilor, iar lucrurile au cam scapat de sub control. Discutia inregistrata a ajuns si la urechile politistilor, care s-au autosesizat si l-au cam luat la intrebari. Buzdugan le-a spus frumos ca el nu e PNA, nici vreo alta institutie. Din moment ce "tranzactia" n-a avut loc, n-avea ce sa declare, dar s-a lecuit de astfel de farse.

    DE DOUA ORI PREFECT

    O farsa de-a lui Buzdugan s-a transformat intr-o intamplare adevarata. Daniel i-a dat telefon unui politician si i-a spus ca prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu l-a numit prefect. Si ca trebuie sa ajunga sa-si ia postul in primire. Omul nostru a ajuns la sediul Prefecturii intr-un sfert de ora, fiindca asa i s-a spus "de sus". Cand a aflat c-a fost o farsa de la Radio 21, a cazut cerul pe el. Dar si mai frumos a fost faptul ca "prefectul" pacalit chiar a fost numit prefect dupa vreo doua saptamani. De data aceasta pe bune!
    ×
    Subiecte în articol: radio buzdugan editie de colectie