x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Hai pe birou!

Hai pe birou!

29 Mai 2005   •   00:00

Poporul roman este extrem de iubaret si deschis oricaror fantezii. Gresit. 67,3% dintre romani condamna sexul la locul de munca.

  • de ROXANA ROSETI
  • ALTFEL
  • Au ramas dupa orele de serviciu. Urmaresc cu infrigurare pozitia camerelor de luat vederi. Lucreaza la o multinationala si au chef de sex pe canapeaua verde a institutiei. O fac cu sufletul la gura, dar se declara multumiti: Ea si El gusta din placerea faptului ca nu i-a vazut nimeni. Poate cele relatate s-au intamplat in "n" institutii din Romania. Sau poate nu. Sondajul specialistilor CURS - "Ce parere aveti despre practicarea sexului la locul de munca" arata altceva.

    PRIMEJDIOS. Le e frica romanilor de sexul la locul de munca? Se poate spune ca da. Intr-un fel, e logic. Exista asa-numitele relatii sub camuflaj cand, cineva considera ca, daca ar afla altcineva despre relatia lui din interior, nu ar fi deloc in interesul afacerilor de care se ocupa. Pe deasupra, mai e si barfa, care omoara din fasa. Ca nu mai are voie omul sa se pupe marunt printre agrafe de birou de teama pardalnicei de barfe! Daca te intrebi vreodata "Colegii mei stiu ca am o relatie personala chiar aici?", ia de bun faptul ca stiu. Mai sunt si femeile de serviciu, martori tacuti ai deranjului "de dupa", care, la nevoie, se pot transforma in pasari de prada. Shere Hite spune in cartea "Sex si Business" ca 42% dintre persoanele interogate din cadrul societatilor multinationale au o "legatura primejdioasa" cu cineva din intreprinderea unde lucreaza. Dar sa ne ocupam de romanasii nostri.

    "VAI, NU!". Fratilor, 75% dintre femeile din Romania condamna lucrul sus-numit si spun: "Vai, eu nu!". Si-ar vari degetelele pe sub camasa unui barbat, la locul de munca, doar 1% dintre ele, ceea ce reprezinta o cifra infima. De barbati, ce sa mai vorbim: 58% nu ar abuza la birou de deliciile unui sutien dantelat. Dar 7% l-ar rupe cu placere. Persoanele de 56 de ani si peste nu s-ar harjoni deloc pe scara de serviciu, la ceas de seara, in proportie de 80%. Dar 3% si-ar lua inima in dinti. Sunt mai deschisi cei cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani? Nu, 53%. Cei cu studii sub liceu, 70%, nici nu concep ca s-ar putea consuma vreo idila pe tastatura computerului de la munca.

    TABU. Desi se crede ca cei cu venituri mari isi satisfac orice fantezie, nu este asa. Conform CURS, 64% dintre cei cu venituri peste medie condamna practicile sexuale la munca. Pai da, un ditai patronul de santier nu va tolera amorul sefului de echipa cu zidarita, printre schele. Mediul rural s-ar deda putintel unei nebunii pe cutiile de conserve de la magazinul mixt - 13%, dar numarul celor care nu doresc penetrarea conservei este mare - 73%. Orasenii, doar 5%, cred in orgasmul sub planta decorativa a sefului.

    Concluzia: subiectul ramane unul tabu. Cati dintre dumneavoastra au spus sau si-ar fi dorit sa spuna: "Mi-ar placea sa... Roaga-ma, saruta-ma! Hai, urca-ma pe birou!". E riscant, dar cati dintre voi saliveaza dupa sexul la munca? Romani, fiti sinceri! Desigur, o sa ma intrebati: "Dar tu ai face sex la munca?". Aici m-ati prins. As spune, incurcata, "Nu stiu, nu raspund", si astfel m-as incadra in randul celor 10,3% de romani care au dat acest raspuns.

    Ce parere aveti despre practicarea sexului la locul de munca?
  • De acord 49,6%
  • Nu sunt de acord 39,9%
  • NS/NR 10,5%
  • CYBERSEX, ULTIMUL PAS IN EVOLUTIA EROTISMULUI
    Cybersex-ul face parte din categoria sexului virtual. Persoanele implicate in desfasurarea actului de cybersex nu intretin relatii fizice, comunicarea dintre ele rezumandu-se la transmiterea de mesaje care descriu activitati sexuale in mod explicit. Pornind de la definitie, specialistii incearca sa desluseasca motivele care ii determina pe unii sa aleaga aceasta varianta. Un raspuns ar fi ca, astfel, persoanele tentate sa-si insele partenerul, dar care-si infraneaza pornirile, isi pot satisface curiozitatea intr-o anumita masura. De asemenea, persoanele pudice si retinute, cu o educatie stricta, pot folosi un limbaj indecent, care, in anumite cazuri, poate stimula apetitul sexual. Unul din efectele pozitive ale cybersex-ului constatat de specialisti in randul tinerilor americani timizi este ca le ofera acestora posibilitatea de a castiga experienta in abordarea sexului opus. Riscul apare insa atunci cand timizii se refugiaza complet in lumea sexului virtual, izolandu-se si mai mult de realitate. (Miruna Mihalcea)

    CONTRA GHIDUSIILOR EROTICE
    Cei care se uita la televizor frecvent, desi au privit lacom scena picioarelor lui Demi Moore incolacite in jurul lui Michael Douglas (intr-un film cu ea sefa, el subaltern), spun 67% ca "este de condamnat". Devoratorii de presa nu sunt de acord - 65%, cei care nu agreeaza undele radio, idem - 73%. Maramuresenii (74%), oltenii (73%), muntenii (71%), moldovenii (69%), banatenii (64%) sunt contra ghidusiilor erotice pe scaunele ergonomice de la serviciu. Dosarele impanate cu sarutari patimase mai au o sansa: transilvanenii au raspuns, 26%, ca "este ceva de tolerat". (Roxana Roseti)

    IDILE IN TIMPUL PROGRAMULUI
    Conducerea unei firme britanice a cerut oficial angajatilor sa nu mai faca sex la munca, dupa ce camerele de supraveghere au surprins scene fierbinti in toalete, sali de conferinta si chiar pe dulapurile din hol, conform Ananova. "Sexul la birou nu costa, te scapa de stres si te face mai productiv", sunt de parere specialistii italieni. "Amorul la birou te impinge sa muncesti mai mult", este de parere Maria Tronca, editorul cartii "Working hard - storie di sesso in orario di lavoro" ("Muncind din greu - idile in timpul programului"). (Roxana Roseti)
    ×
    Subiecte în articol: birou editie de colectie munca