x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Idolii romanilor

Idolii romanilor

15 Mai 2005   •   00:00

Sa nu-ti faci chip cioplit / Tare mandri / Visul meu / Stefan, Stefan... domn cel bun / Cei mai fericiti din tara / Cei mai fericiti pamanteni / Romanilor le place in Romania / Stapanii inimii romanului / Top de nesuferitI / Vot redus / Inca straluceste Luceafarul / Campionii / Avut si iubit / Surprinzator / Corifeii presei / La Casa Capsa

 Â
  • EDITIE DE COLECTIE
  • Â Â
    UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie
    Ed. Colectie
    Jurnalul
    Sanatate
    Jurnalul
    Gastronomie
    Jurnalul
    Casa
    Supliment
    TV
    Jurnalul
    Credinta

    Â

    Â

    Â

    Â

    Â

    Â

    Â

    Â

    Â

    Â

    Parerea mea…


  • de CARMEN ANGHEL
  • Suntem mandri ca suntem romani, ne iubim tara si nu am parasi-o, dar cel mai mare vis al nostru, al romanilor, este sa traim cel putin in Statele Unite ale Americii.

    Ne dorim, dureros de mult, sa avem bani si faima. Daca le ai pe acestea puterea vine de la sine. Un alt vis.

    Cand am citit rezultatele acestui sondaj si eu, si colegii mei, am fost cumva dezamagiti. La prima citire esti socat. Te simti dezamagit si frustrat. Parca aveai alta viziune despre acest popor. Parca ti-ai fi dorit sa nu isi arate chiar asa goliciunea.

    Dupa ce mai stai putin si meditezi, iti dai seama ca romanul nu este nici mai sus, nici mai jos decat oricare om de pe planeta asta: isi doreste bani, putere si faima. Si ca sa le obtina sufera foarte mult, mai ales pentru ca nu le obtine, am zis noi!

    Si atunci te gandesti daca nu cumva mai fericiti sunt cei care nu au nici un idol, care nu isi doresc nimic, care traiesc asa, ca o frunza in vant. Acolo unde ii duce viata, acolo se simt si ei multumiti. Nici un efort, nici un vis, nici o durere. O mare plictiseala, am mai observat. Pentru ca foarte multi dintre cei care au participat la acest sondaj nu au nici o parere fata de multe dintre problemele supuse atentiei lor. Apoi treci pe partea cealalta si te gandesti: cum este posibil ca atat de multi romani sa nu-si doreasca nimic, sa nu viseze sa fie ca nimeni, sa nu vrea bani, putere si faima? Pai, ei pentru ce traiesc?

    Traiesc, pur si simplu. Fericiti cei care nu au idoli.
    Parerea mea!

    ARHIVA - Editie de colectie
    • Click aici pentru a accesa arhiva
    ×
    Subiecte în articol: editie de colectie