x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Intretinerea ne lasa masca

Intretinerea ne lasa masca

de Catalina Iancu    |    25 Iul 2005   •   00:00
Intretinerea ne lasa masca
OBRAZUL SUBTIRE
Fiindca "obrazul subtire cu cheltuiala se tine", intretinerea, sub toate formele ei, costa mai mult decat fondul de rulment. Chiar mai mult decat intretinerea de la bloc.

Divele sunt suple, lucrate si modelate la sedinte de fitness. Ceea ce n-a lasat Dumnezeu poate face doctorul estetician. Asa cum bine-a zis cine-a zis, micile defecte se transforma in mari efecte. O armata de machiori, stilisti, coafeze, cosmeticiene, nutritionisti, antrenori si alti maestri "lucreaza" pentru vedete. Doar nu credeti ca se fac frumoase doar cu doua felii de castravete lipite pe ochi?!

RETETE. Nicole Kidman a fost rasplatita de un dermatolog cu premiul pentru excelenta, drept recunoastere a modului in care isi ingrijeste tenul. Kylie Minogue isi intretine pielea neteda prin impachetari cu lapte si miere. Britney Spears isi spala parul cu ulei de migdale. Julia Roberts apeleaza la mancarea organica. Gabriela Spanic tine o dieta bazata pe fier, dar declara ca are momente cand simte c-o sa moara de foame. "Fac parte dintre acele nefericite muritoare care trebuie sa sufere pentru a fi slabe", a recunoscut frumoasa venezueleana. Doar J. Lo se apropie de stilul romanilor: "Ma credeti sau nu, acasa la mine eu fac menajul. In felul acesta ma eliberez de stres", marturiseste cantareata de origine portoricana. Nici ale noastre nu se lasa mai prejos. Nicoleta Luciu folosea intr-o vreme batoanele. Pentru slabit. Andreea de la Blondy canta si danseaza: "Dansez, dansez, nu pot sa ma opresc...", iar Andreea Marin considera munca o adevarata alergatura.

Vedetele fac tot posibilul pentru a da bine pe sticla, pentru a da bine in poze, pentru a da... impresia ca sunt aproape de forma ideala. A devenit o moda printre VIP-uri sa nu dea la ziar decat fotografia care le place, si care, evident, le avantajeaza. Asa se face ca, pe unele dintre ele, atunci cand le vezi nemachiate, ramai... masca!

In ceea ce priveste imaginea dupa care tanjesc atat de mult starurile mioritice, se chinuie cam degeaba. Peste 50% dintre romanii chestionati prefera femeile care nu se machiaza. Adica pe cele naturale.

ATRASE DE…BISTURIU


85% dintre cei chestionati n-ar apela la chirurgia estetica pentru nimic in lume. Ori n-au bani, ori sunt prea in varsta sau pur si simplu considera ca n-au nevoie de asa ceva. 8% dintre intervievati au raspuns afirmativ. Adica, da, si-ar face o programare la bisturiu de bunavoie daca nu le place cum arata. 7% n-au stiut sau n-au raspuns. Asa ca tot vedetele raman cele care se preocupa mai mult de aspectul lor fizic. Daniel Buzdugan le-a controlat pe cateva artiste la silicoane. Unele au recunoscut ca au, altele s-au jurat ca n-au. Dar cum bustul nu poate creste peste noapte, un medic a demonstrat ca Andreea Balan invelea ciocolata in staniol.

ANDREEA RAICU, O COLECTIONARA DE CREME SI CREMUTE


Cea care a castigat nenumarate premii pentru "cea mai sexy", Andreea Raicu spune ca, in general, mentinutul in forma nu se poate realiza fara efort. "Mai ales daca esti ca mine, adica foarte pofticioasa. Merg mult la sala, muncesc enorm acolo, incerc sa mananc sanatos si fara excese, ma straduiesc sa mai tai tigarile... Infatisarea este importanta pentru mine, e un atu care, adaugat la celelalte calitati ale mele, conteaza in meseria mea. Produsele pe care le folosesc sunt extrem de diverse... Eu sunt o «colectionara» de creme si cremute, incerc cam tot ce apare pe piata, chiar daca, in final, folosesc frecvent destul de putine dintre ele. Imi place insa sa am produse cosmetice de calitate, atat pentru machiaj, cat si pentru intretinerea tenului si a corpului. Nu ma dau in laturi nici in fata produselor naturiste, care se dovedesc eficiente de fiecare data. De exemplu, pentru ochi umflati imi fac comprese cu cartofi, care sunt mult mai bune si mai de efect decat produsele cosmetice din domeniu."

MUNCESC, DECI MA MENTIN


Cei mai multi dintre romani se mentin in forma… muncind! 8% dintre subiecti n-au timp sa mearga sa traga de fiare. Pentru ei, cel mai simplu este sa traga tare la locul de munca. Astfel impusca doi iepuri dintr-un foc: castiga si bani, isi arata si muschii. 7% au ales sa faca fitness si tot 7% jogging. Doar 4% fac sport, 3% se plimba, iar 1% dintre cei care au raspuns s-au apucat de culturism. Nu stiu sau nu raspund… 60%. Probabil au atatea griji pe cap, incat nu le mai arde nici macar sa mai munceasca.
×
Subiecte în articol: editie de colectie