x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie O oaza de speranta

O oaza de speranta

de Dana Andronie    |    05 Sep 2005   •   00:00
O oaza de speranta
AMINTIRI FRUMOASE
Cand am pornit la drum cu "Folk You!", nu ma asteptam ca atatia oameni sa-si arhiveze in camarutele sufletului clipele minunate oferite de noi. Ne-au mai si multumit! Trebuia consemnat…

"Stimati prieteni, tin sa va multumesc in mod deosebit pentru frumoasa initiativa de a publica in Jurnalul National povestea minunata care se intampla la malul Marii Negre - revenirea la putere a FOLK-ului. Nu cred ca este atat de surprinzator faptul ca tinerii sunt atrasi de asemenea «intamplari frumoase». Acesti tineri sunt copiii si nepotii nostri care au fost «obligati» sa asculte ceea ce ne placea noua sau stiu cate ceva din povestile noastre sau din inregistrarile pe care le faceam de la radio. Multumim din suflet marilor artisti (cantareti si poeti) care ne-au bucurat tineretea si au facut ca acum, la batranete, sa avem amintiri frumoase!… Sunt fericita de cate ori am ocazia sa-i ascult pe vechii si vesnic tinerii trubaduri Mircea Vintila, Victor Socaciu, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Tatiana Stepa si toti minunatii vremurilor noastre", ne-a scris Teodora Costin, din Bucuresti (59 de ani).

ADUCERI AMINTE. "Am putut dupa multi ani sa reascult cantecele din cenaclu cu care am crescut si nu pot uita serile de joi cand stateam si cantam la lumina lumanarilor (nu aveam curent pe la ora aceea). M-am intoxicat de atatea manele si muzica proasta, asa ca voi ati fost o gura de liniste si aduceri aminte. Nu pot sa cred ca muzica romaneasca a ajuns aici cu tot felul de domnisoare si domnisori neaveniti. Nu mai scriu, plec la mare sa va caut (vorbesc serios). Cu mult, mult drag, Oana."

"Domnul sa va binecuvanteze pentru ca existati. Inconjurati de mediocritate, sunteti o oaza de speranta pentru cei putini la numar care nu se identifica cu manelistii si alte asemenea categorii subdezvoltate mintal. Probabil, cineva, undeva, ne-a blestemat ca popor sa mergem doi pasi inainte si cinci inapoi. Fara nici o aluzie la vremurile care au indobitocit 3/4 din natie, va doresc: TOT INAINTE pe acest drum. Datorita voua, inclusiv radio3net, copiii si nepotii nostri pot asculta o mica parte din adevarata valoare si sensibilitate a noastra - noi, cei putini, care am ramas fideli valorilor adevarate - nu preparate pe computer pentru voci care nu stiu si nu pot canta o gama sau, si mai rau, importuri din Orient. Cu stima si respect, Dan."

BUNAVOINTA. "Emotionant, mi-au dat lacrimile. Au fost bucuriile tineretii mele intr-o vreme cenusie pentru noi, dar Cenaclul si folkul au insemnat speranta si, de ce nu, educatie. Multumesc Magdalena, Nica si sanatate multa Tatiana. Ai o voce dumnezeiasca, oriunde vei merge, Dumnezeu va fi cu tine! Ma rog pentru tine. Puiu"

"Nu ne lasati, mai incercati, mai intrebati-ne, mai raspundem, vedem cum putem ajuta cu suflet, fara bani, dar cu bunavointa... Multumim frumos pentru tot: am intinerit, am fost din nou «liceeni rebeli», ne-a apasat nostalgia, a revenit dragostea. Ada."

"Ma bucur ca exista asemenea oameni care organizeaza asemenea lucruri minunate si ele pot fi vazute, simtite, traite si de romanii plecati din tara, pe radio3net! Sa speram ca vor mai exista astfel de manifestari, pentru ca se poate. S-a creat precedentul si asta este cel mai important"
Cristina Anghel, cititor
×
Subiecte în articol: editie de colectie