x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ras de Gaita

27 Mar 2005   •   00:00

Marius Drogeanu si Ovidiu Cuncea au fost protagonistii unor emisiuni umoristice, de succes. "Lumea lui Gaita" si "Strada Milion" le-au adus faima celor doi, dar si bani.

  • de ROXANA I. ANCUTA
  • DUPA FAPTA SI RASPLATA
  • Ovidiu Cuncea si Marius Drogeanu nu mai formeaza un cuplu de milioane
    Actorului Marius Drogeanu i-au placut intotdeauna farsele. In opinia sa, exista trei niveluri in a face umor: "sa-ti faci nevasta sa rada, sa-ti faci prietenii sa rada si sa faci sa rada milioane de necunoscuti, dar sa fii si platit pentru asta. Eu am castigat o paine frumoasa facand farse". A facut atat de multe glume cunoscutilor, incat nici macar nu mai tine minte cate au fost si care au fost. Totusi, pe una dintre ele, cea mai reusita, n-a putut s-o uite. Astfel ca ne-a povestit-o si noua: "S-a intamplat in timpul unui turneu, cand l-am trimis pe un coleg, care era chitit sa-si cumpere masina, undeva prin suburbiile Parisului, la un "targ" foarte ieftin, care de fapt nu exista. S-a intors fara masina, dupa ce a vizitat toate mahalalele Parisului. Mie mi-a reusit gluma, dar el n-a prea gustat-o, la inceput".

    CONTRACT RATAT. Chiar daca-i place in continuare sa le intinda mici capcane prietenilor, Marius Drogeanu "a patit-o" si el. "M-a sunat un prieten, care s-a dat drept impresar francez si mi-a propus un contract foarte gras pentru filmul unui mare regizor, cu filmari in America. Am muscat-o, pentru ca in acea perioada rula in Franta un film in care jucasem si m-am gandit ca impresarul m-a vazut acolo. Deja ma si vedeam vedeta la Holywood. Dar nu m-am suparat. Inca astept". O noua farsa sau o colaborare venita din partea unui adevarat impresar international.

    WC IMPROVIZAT. Farsele pe care le-a facut Drogeanu, impreuna cu alt actor, Ovidiu Cuncea, au avut debutul la Pro Tv, in cadrul emisiunii "Lumea lui Gaita" (1996-1997). "Emisiunea a avut succes, deoarece si astazi ma intreaba oamenii pe strada despre ea, amintindu-si unele farse din acea perioada. Cum ne veneau ideile? Simplu: iei un ciocan, de exemplu, si te gandesti ce poti face cu el. Intri la un dentist si incerci sa folosesti ciocanul in acel spatiu, fara sa bati cuie. Restul e imaginatie". Toate scenele si pacalelile pe care cei doi le faceau oamenilor simpli, pe care-i intalneau pe strada, le dadeau ceva de furca. Nu este atat de simplu sa-i pacalesti pe unii si sa nu te incerce rasul vazandu-le reactiile. "Foarte greu ma abtineam din ras, fiind nevoit, foarte des, sa-mi musc limba. Odata, la Brasov, am improvizat un WC din carton si ii lasam pe oameni cu pantalonii in vine, in mijlocul pietii Sfatului. Am fost fugarit si batut cu capacul de la WC, de o doamna foarte nervoasa, care ramasese cu fusta ridicata, sub privirile trecatorilor. Din pacate, capacul s-a rupt pe spinarea mea, nefiind de foarte buna calitate".

    ""Cu Strada Milion" a fost mai mult decat haios. A fost ca o mare aventura, avand in vedere ca am filmat in 54 de orase. Filmam in Baia-Mare si lumea ne intreba : "ce cautati aici, ca aseara erati la Tecuci!? Erau cu totii bulversati, si cand le mai si dadeam cate un milion pentru tampeniile pe care le faceau, nu mai intelegeau nimic". - Marius Drogeanu, actor

    MAI E SCUTIT DE AMENZI

    Chiar daca i-a facut pe altii sa rada, Marius Drogeanu nu se considera un tip cu mult umor, "dar, daca lumea zice ca sunt, eu nu-i contrazic, mai ales ca sunt si platit pentru asta". Faptul ca este o persoana publica ii foloseste lui Drogeanu si cand il opreste Politia, chiar daca nu intotdeauna este scutit de amenzi. "Unii rad si ma lasa in pace, altii imi dau amenda cu zambetul pe buze. Ii salut pe aceasta cale". Oricum, parerea lui Drogeanu este ca romanul are simtul umorului, "pentru ca altfel nu ar supravietui".

    NU FACE FARSE PREMEDITATE

    Ca sa nu-si iasa din mana, Marius mai face din cand in cand cate-o gluma celor apropiati. Nu are un program bine stabilit si farsele lui nu sunt premeditate. Le face atunci cand ii vine inspiratia de moment. "Un prieten care era la mine in vizita si-a pus cheile pe dulapul de la intrare. Cand am iesit sa cumpar un suc, le-am luat si i-am mutat masina pe strada vecina. I-am adus-o, dupa ce a cautat-o 40 de minute, pentru ca era hotarat sa cheme Politia si eu nu apucasem sa sterg amprentele".

    MARTISOR IN PIELEA GOALA

    Ovidiu Cuncea si-a surprins odata nevasta, cand i-a facut o surpriza mai putin obisnuita, pentru 1 Martie. "M-am dezbracat in pielea goala si m-am ascuns in dulap", dar nu inainte de a-si lega un snur de "pretiosenie". A vrut sa fie un martisor viu. Smecheria i-a reusit foarte bine, avand in vedere faptul ca reactia sotiei la vederea lui a fost aproape egala cu un lesin. "A ras vreo saptamana intreaga dupa aceea, de fiecare data cand isi amintea de treaba asta", spune Ovidiu. Din cauza ideilor sale sugubete, pe care le punea in practica in cadrul emisiunilor de umor, mai demult, era sa fie dat in judecata, impreuna cu intreaga echipa, de o soferita suparata ca i se inscenase furtul masinii.
    ×
    Subiecte în articol: editie de colectie drogeanu