x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Romanii si tehnologia

Romanii si tehnologia

06 Feb 2006   •   00:00

Dorinta tinerilor de a avea un computer este in crestere. Noile tehnologii fac viata oamenilor mai simpla.



In realitatea virtuala


editorial de CRISTIAN IONITÃ...
Psssst! Am aflat ceva despre tine! Iti place tehnologia. Dar ai bani sa o scoti in oras? Ti-ar placea sa-ti moara prietenii de invidie cand o vad agatata de bratul tau, ca un accesoriu discret, ori tolanita ostentativ intr-un colt al sufrageriei. Nu te-a prins inca in mreje?
Nu-i nici o problema, e timp. Totul incepe cu prima tasta. Poate sa te loveasca dintr-o data sau sa te invaluie tiptil, pana cand te-a cuprins cu totul. Cand iti dai seama, e prea tarziu. Iti petreci chircit in fata monitorului mai mult timp decat in fata batranului si confortabilului televizor. Daca ai ajuns sa te conectezi la internet, nu mai ai nici o sansa: realitatea virtuala ti-a furat mintile. Te refugiezi in bratele ei atunci cand ai nevoie sa afli, atunci cand vrei sa te distrezi, cand vrei sa cumperi ori sa vinzi.
Ti-ai instalat un program messenger? De acum inainte, asta va fi principala ta cale de comunicare cu prietenii. Berea de vineri seara se transforma in Counter Strike in retea, iar plimbarile sub clar de luna - in discutii pe chat.
Cu celularul povestea e aceeasi. Nu te poti dezlipi de el nici in ruptul capului, desi pe undeva prin cotloanele mintii pastrezi ascunsa teama ca va veni o vreme cand te va trada, lasandu-ti amintire o boala.
Poate din cauza asta, te gandesti sa-ti cumperi un computer anul acesta, mai degraba decat decat sa-ti schimbi telefonul mobil. Calculatoarele nu-si schimba chiar asa de des proprietarii.
Data viitoare cand apesi un buton, ia aminte la povestea unui batran orbit de tehnologie si pierdut o eternitate in realitatea virtuala.

×
Subiecte în articol: editie de colectie