x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Sa nu ucizi pruncul!

Sa nu ucizi pruncul!

25 Sep 2006   •   00:00

SFATURI DUHOVNICESTI
Parintele Cleopa, marele duhovnic al neamului romanesc, a vorbit credinciosilor despre pacatul avortului, pacatul care poate duce sufletele in iad.
SFATURI DUHOVNICESTI
Parintele Cleopa, marele duhovnic al neamului romanesc, a vorbit credinciosilor despre pacatul avortului, pacatul care poate duce sufletele in iad.

Luati aminte: "Caci ori vei omori copilul, cum ti-am spus, cand l-a semanat Dumnezeu in pantecele mamei sale, cand este cat o samanta; ori il omori cand este mai mare, tot acelasi pacat ai. Sa va iasa din minte, cum zic unele femei: «Parinte, nu era decat de-o luna, ca nu se stia ce-a fost!». Nu minti pe Dumnezeu, Care a zidit si Care a zamislit in tine. Nu auzi ce spune Ieremia Proorocul? «Doamne, au nu Tu zidesti duhul omului la zamislire?»

Pe Dumnezeu nu-l poate minti nimeni. Aveti frica lui Dumnezeu, paziti-va de gandul acesta al uciderii de copii, mai tare decat toti balaurii din lumea asta si decat toate. Paziti-va! Ca, daca tot veti face mereu avort, poporul nostru se imputineaza. Vom ramane numai batranii si vor veni alte popoare si ne vor robi, ca vom fi putini si nu vom mai avea copii ca sa fie ostasi ai tarii si oameni de isprava sa conduca tara!

Tineti nu numai la natalitatea poporului si la scumpa noastra tara, tineti la sufletul vostru, care-i mai scump decat toata lumea, ca daca il veti pierde, cu toata lumea nu puteti sa-l rascumparati. Toate femeile care aveti barbati si v-ati cununat, ca si acelea care ati gresit si ati facut nunta fara cununie, sa nu omorati copiii. Copilul este un inger si prin el te mantuiesti si tu! Naste-l, boteaza-l, creste-l si printr-ansul te mantuiesti si tu.

Sa te duci la marturisire, ca esti o crestina buna, si te iarta Dumnezeu. Iar a ucide copilul este cea mai mare crima, cea mai mare faradelege si impotrivire inaintea lui Dumnezeu, Care l-a creat in pantecele tau si ti-a dat tie nastere, iar lui i-a dat suflet viu si cuvantator.

Aduceti-va aminte, femeilor, de vulturii cei de foc si de copacii cei de foc care ard pe femeile care fac avort, ca si de balaurii cei de foc, care au sa va suga pieptul!

Paziti-va, va rog, nu numai de a face pacatul, ci si de a gandi la aceasta, caci crima si prea cumplita crima este fata de constiinta ta, fata de Dumnezeu si fata de tara in care ne-am nascut si traim".
  • Fragment dintr-o cuvantare a parintelui Cleopa, preluat de pe site-ul www.sfaturiortodoxe.ro

    DESPRE CANOANELE CREDINCIOSILOR

    Parintele Paisie, de la Sihla, vorbeste despre viata intru credinta, canoane si avorturi. "Nu putem renunta la Sfintele Canoane si la practica milenara a Bisericii. Sa mergem pe drumul Parintilor si inaintasilor nostri, pe drumul canonic al Sfintei Traditii. Fiecare sa faca cat poate si cum poate, dupa sfatul duhovnicului. Pacatosul trebuie sa faca un canon dupa putere pentru ispasirea pacatelor. Cel mai mare canon este sa paraseasca pentru totdeauna pacatele, adica sa nu le mai faca."

    CUM SFATUIA PARINTELE PAISIE

    Aceste sfaturi sunt preluate de pe site-ul www.sfaturiortodoxe.ro. Tot de pe acest site am preluat si cateva informatii despre canoanele date de Parintele Paisie. "Cel mai mult oprea de la Sfanta Impartasanie pentru avort, desfranare si ucidere. Pe cei care aveau pacate foarte grele de obicei nu-i dezlega, ci ii trimitea la preotul de parohie. Iar pe cei nehotarati, care nu fagaduiau sa se pocaiasca din toata inima, ii amana si-i indemna sa mai vina."

    CELOR CE AU CAZUT IN PACATUL PRUNCUCIDERII

    "Cei care au savarsit avorturi sa-si marturiseasca pacatele la un duhovnic iscusit. Apoi sa boteze si sa imbrace copii in locul celor ucisi, sa nasca alti copii in loc sau sa infieze copii fara parinti, sa posteasca o zi pe saptamana pana seara in toata viata, de obicei vinerea, sa faca metanii si milostenie dupa putere, si avem nadejde ca va dobandi mantuire si mila de la Dumnezeu. Constiinta este ingerul lui Dumnezeu care ii pazeste pe oameni.
    Cand ea ne mustra, inseamna ca Dumnezeu ne cearta si trebuie sa ne bucuram ca nu ne lasa uitarii. Constiinta pomeneste pacatele noastre si, pomenindu-le, ne smereste. Roaga-te staruitor cu post si metanii, macar trei zile, si asculta de glasul constiintei. Cum te indeamna ea mai mult, aceea este si voia lui Dumnezeu. Sa nu uitam de moarte, ca fara de veste vine. Toti cei care au umblat dupa slava omeneasca si s-au amagit de grijile acestei lumi la sfarsit s-au cait, dar poate prea tarziu... Prin aducerea aminte de ceasul mortii, scapam de parerea de sine si de gandurile cele necurate. Sa nu uitam ce am fost inainte de a fi, ce am fost dupa nastere, ce suntem astazi si ce vom fi maine, si sa le atribuim pe toate lui Dumnezeu. In viata mea am vazut sfarsitul multor parinti si credinciosi, dar nu am vazut pe nimeni razand in clipa mortii, ca atunci e atunci!", sunt indemnurile duhovnicesti ale parintelui Paisie, mereu actuale.
  • ×
    Subiecte în articol: dumnezeu editie de colectie