x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Sfarsitul lumii

Sfarsitul lumii

06 Feb 2005   •   00:00

EDITIE DE COLECTIE
Intre pacat si credinta / Revelatia din Insula Patmos / Si zeii mor / Pe trei valuri / Arca lui Noe / Vestea vine de la Celic Dere / Teorii ale unor savanti / Misterul lui Pacal / Tiiic-taaac... / Cum au cazut gigantii / "Cel ce va rabda se va mantui" / Raul nu va invinge / Profetii ratate / Isteria "rasboiului" / Cineapocalipsa

Ramasitele Paradisului


EDITORIAL - CARMEN ANGHEL

Paradisul este ca sufletul unui copil care cunoaste puritatea. Iubirea pura, uimirea pura, Paradisul este sufletul curat, in care nu au avut timp sa patrunda iubirea prefacuta, interesul, ura si inselaciunea. Un om mai are atat Paradis cat reuseste sa nu lase sa patrunda in el ura, minciuna, prefacatoria. Daca nu reuseste sa-si apere sufletul, are ramasite de Paradis.

Oamenii au pierdut Paradisul, cu primul pacat. Dar au primit putinta de a-si crea un Paradis al lor, in viziunea si dupa puterile lor. Au fost trimisi pe Pamant sa-si faca lumea lor. Lumea creata de oameni a devenit din ce in ce mai plina de ura, de inselaciune, de minciuna. Si dupa Paradis acum ei sunt in pericol sa-si piarda propriul Paradis. Lumea se teme de sfarsit. Oamenii se tem de momentul in care Dumnezeu va zice - cred ei: gata, pana aici v-a fost! Si atunci pedepse cumplite vor curge asupra lor: cutremure, eruptii vulcanice, ploi de foc, secete si foamete, lista nenorocirilor e fara sfarsit. Teama aceasta isi trage seva din pacatul originar. Omul nu a rezistat ispitei, desi il asculta pe Dumnezeu, iar acum nu este in stare sa-si pastreze propria creatie, desi se teme de Dumnezeu. Cand va veni sfarsitul lumii? De-a lungul mileniilor profetii au fost multe. Sau poate avertismente. Si omul nu a tinut cont de ele. Si sufletul si l-a pangarit din ce in ce mai mult, cu si mai multa ura si inselaciune. Poate ca sfarsitul lumii va veni atunci cand iubirea va fi infranta si alungata cu totul din suflet. Pana atunci mai este o speranta.
×
Subiecte în articol: editie de colectie