x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Un Ronaldinho subevaluat

Un Ronaldinho subevaluat

de Dana Andronie    |    29 Mai 2006   •   00:00
Un Ronaldinho subevaluat

ORGANIZATORUL
Pepino Popescu este "antrenorul" lui. Are grija sa organizeze "meciurile" in asa fel incat "suporterii" sa fie foarte multumiti.
ORGANIZATORUL
Pepino Popescu este "antrenorul" lui. Are grija sa organizeze "meciurile" in asa fel incat "suporterii" sa fie foarte multumiti.

Nu urmareste neaparat sa castige din spectacolele lui Tudor Gheorghe. A reusit sa-i stabileasca pretul cu ajutorul bisnitarilor, "niste personaje care nu te insala, nu te fura, doar iau mai ieftin si vand mai scump".

Jurnalul National: Tudor Gheorghe se incadreaza in grila show-biz-ului?
Pepino Popescu: In ochii lumii Tudor apare ca o buruiana intr-un lan de flori. Dar, de fapt, e invers. Aproape toate posturile de radio sau de televiziune mi-au spus ca nu au target pentru Tudor. Si se mai plang ca nu vine la emisiuni! In afara de TVR 1, nici o alta televiziune n-a cerut o imagine cu el in concert.

Cand ai pus ochii pe el?
In 2001, am fost special la Targu-Mures sa-l intalnesc. Am ramas stupefiat. Sala de teatru era plina-ochi de tineri, care si-au primit lectia de limba romana. S-a recitat Eminescu si s-a cantat Macedonski. N-a miscat nimeni in sala.

Ai batut palma imediat?
Nu. N-am reusit sa vorbesc atunci cu el. La 7 martie 2002, la Sibiu, am organizat primul spectacol al lui Tudor Gheorghe, cu bilet, in sala. Un bilet costa 150 de lei. Era foarte scump pentru vremea aia. Dar cele 700 de bilete s-au vandut imediat. Am inceput un turneu in provincie, apoi am venit in Bucuresti.

Aduce bani Tudor Gheorghe?
E un fel de Rolandinho, platit la pret de Claudiu Niculescu. Dar nu m-a presat niciodata sa-i dau banii dupa spectacol. Cand am avut probleme financiare, m-a ajutat. Nu mi-e rusine sa recunosc ca m-a imprumutat cu bani pentru concertul lui Michael Bolton.

A cantat cu toate orchestrele din tara?
Cu aproape toate. Orchestra de la Targu-Mures si cea de la Oradea ne-au refuzat elegant. Ne-au aruncat un pret mult prea mare, parca erau filarmonica din Sevilla! Atunci m-am enervat si am adus la Palatul Culturii din Sibiu inclusiv scaunele. Iar dirijorul corului din Oradea mi-a zis ca e greu pentru maghiari sa pronunte cuvantul "dor".

Ai iesit de multe ori pe minus?
Da. Am experienta!

Daca aduni minus cu minus, da plus.
Plus de imagine! N-am primit nici un ban de la nimeni pentru a face spectacole cu Tudor. Am trait doar din vanzarea de bilete.

Cate spectacole a facut Tudor Gheorghe cu tine ca organizator?
"Pe-un franc poet", "Petrecere cu taraf", "Iarna simfonic", "Tudor Gheorghe trimite vorba" ("Petrecere cu taraf II"), "Rasuri si trandafiri", "Vara simfonic", ""Cu Iisus in celula" etc.

Cat costa un spectacol cu menestrelul?
Aproximativ 10.000 de euro.

Cum i-ai stabilit pretul?
Cu ajutorul bisnitarilor. La un spectacol am vandut toate biletele si trebuia sa fac rost de niste invitatii pentru cineva din guvern.
Am ajuns sa cumpar bilete de la bisnitari. Sunt personaje de care nu poti sa scapi. Nu te insala, nu te fura, doar iau mai ieftin si vand mai scump. Biletul de 300.000 de lei l-am cumparat de la ei cu 600.000 de lei. Cred ca e un caz unic: organizatorul sa-si cumpere bilete de la bisnitari! La urmatorul spectacol am marit pretul.
×
Subiecte în articol: tudor editie de colectie