x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Visele romanilor

Visele romanilor

18 Iul 2005   •   00:00

Artificii de la viata


de CARMEN ANGHEL
Sunt oameni care nu vor aproape nimic de la viata. Spun ceva de genul: "Am unde sa locuiesc? E bine! Am ce sa mananc? E bine! Ce altceva sa iti mai doresti?!". Oameni fara vise. Nu se streseaza, nu sufera. Viata lor e in alb si negru. De cealalta parte sunt cei care viseaza, sufera, spera, se tem. Romanii se tem de moarte. Ca orice om. Romanii se tem de boala, ca orice om.
Se tem de conflicte armate. Cine nu se teme? Ar vrea sa castige mai multi bani. O dorinta mereu valabila. In tinerete visezi sa-ti intemeiezi o familie, sa devii celebru, sa scrii o carte, sa cunosti alte locuri din lumea aceasta, sa lasi ceva in urma ta.

Acestea sunt cateva dintre visele romanilor care au raspuns acestui sondaj. Unora, celor mai multi, aceste vise, sau macar unele dintre ele, li s-au implinit. Dar exista si oameni care au spus ca nici macar unul dintre toate visele tineretii lor nu a vrut sa prinda viata! 14,2% din cei care au raspuns la chestionar si au varsta peste 35 de ani sunt oameni parasiti de vise. Cu toate acestea, conform zicalei "Speranta moare ultima", 16% din acestia inca mai asteapta ca macar unul dintre aceste vise sa se implineasca. Asa ca exista doua categorii de indivizi care iti induc o stare de tristete: cei care nu viseaza la nimic si trec prin viata, vorba ceea, ca gasca prin apa, si cei care asteapta artificii de la viata.

Din pacate, si acestia din urma se impart in doua categorii: cei care primesc artificiile si cei care nu primesc decat indiferenta. Visatorii abandonati de viata.

×
Subiecte în articol: viata editie de colectie