x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Week-end la schi cu temperaturi pozitive

Week-end la schi cu temperaturi pozitive

17 Feb 2005   •   00:00

PARTIEEE!
Chiar daca temperaturile au inceput sa urce si in unele zone a plouat, zapada de pe partiile de schi se pastreaza in conditii bune. Saptamana aceasta, in mai multe zone din tara a plouat si peste tot temperaturile au inceput sa creasca. Pe partiile de schi, stratul de zapada se pastreaza in conditii bune, mai ales ca la munte, la peste 1.400 de metri, a nins.
CRISTIAN PETRU

BUCURIE. Impatimitii sporturilor de iarna se mai pot bucura inca de zapada
Temperaturile au inceput sa creasca in ultimele zile, soarele se incapataneaza parca sa stea tot mai mult pe cer. Ploi, zapezi topite care inunda, dar si avalanse. Acestea au fost coordonatele meteorologice ale acestei saptamani. Zapada a ramas insa stapana la munte, unde stratul de omat acopera inca partiile. Sezonul de iarna este in toi. La Poiana Brasov a plouat putin saptamana aceasta, dar nu destul de mult, incat sa strice zapada de pe partii. Turistii, atat romani, cat si straini, se inghesuie in continuare in numar mare in statiunea brasoveana. Temperaturile variaza intre -2 grade Celsius si +1 grad Celsius. Pe partia Postavaru, stratul de zapada masoara 80 de centimetri, iar pe partia - Bradul 90. In statiune sunt 25 de centimetri de omat. In Sinaia a plouat, dar sus, incepand de la 1.400 de metri, a nins. La Cota 2000, zapada proaspata este de aproape un metru, iar temperaturile au valori negative.

IN ASTEPTARE. La Vatra Dornei nu a plouat, dar nici nu a mai nins. Temperaturile au inceput sa creasca, osciland in jurul valorii de +3 grade Celsius. Zapada a inceput sa se mai topeasca, dar partiile sunt bune pentru schi. Turistii sunt si acum in statiune, dar proprietarii pensiunilor asteapta sa mai ninga pentru ca numarul lor sa creasca. In statiunea situata la cea mai mare altitudine (1.450 de metri), Paltinis, din judetul Sibiu, stratul de zapada este de 40 de centimetri, iar mercurul din termometre nu urca peste valoarea de -3 grade Celsius. Instalatia de cablu functioneaza, iar turistii pot schia in conditii bune.

STRAT GROS DE OMAT. Pe partia Vartop de la granita dintre judetele Bihor si Alba, de la Arieseni, stratul de zapada masoara peste doi metri. Instalatia de transport cablu functioneaza, iar la sfarsit de saptamana va functiona si instalatia de nocturna. Temperaturi de -2 grade Celsius, zapada care masoara 130 de centimetri. Asta ii asteapta pe cei care vor sa isi petreaca sfarsitul de saptamana la Parang. Telescaunul functioneaza, asa ca impatimitii sporturilor de iarna se pot bucura inca de partie.

CEA MAI TARE VACANTA LA SCHI
La plaja la 3.000 de metri la Hintertux/ Zillertal. Fotografie trimisa de Radu Octavian Opris
Esti pasionat de schi? Te distrezi de minune si vrei sa ne impartasesti experienta ta pe cele mai tari partii? Pune mana pe aparatul de fotografiat sau pe telefonul mobil si trimite-ne fotografia vacantei tale la schi la adresa partie@jurnalul.ro. Cele mai spectaculoase fotografii vor fi date la ziar.
×
Subiecte în articol: zăpadă schi