x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 secrete pentru un ten perfect. Dietă sănătoasă pentru o piele frumoasă

5 secrete pentru un ten perfect. Dietă sănătoasă pentru o piele frumoasă

22 Apr 2016   •   09:50
5 secrete pentru un ten perfect. Dietă sănătoasă pentru o piele frumoasă
Sursa foto: Creatas Images/Getty Images/Creatas RF

Pielea trebuie îngrijită nu doar pe exterior, ci și din interior. Ceea ce mâncăm ne influențează enorm de mult aspectul.

Pentru a avea un ten perfect trebuie să acordăm o atenție deosebită alimentației, iar mujerhoy.es recomandă să:

 

1. Mâncați mai puține alimente care cauzează inflamație. Produsele care conțin lactoză, zahăr și gluten favorizează procesele inflamatorii. Dacă vă confruntați cu probleme ale pielii, recomandabil este să reduceți consumul alimentelor care intră în categoriile enumerate anterior pentru o perioadă și, dacă este posibil, să le eliminați din dietă. Potrivit experților, majoritatea persoanelor care au renunțat la lactate și dulciuri procesate au observat schimbări majore.

 

2. Mâncați doar ciocolată neagră de calitate. Anumitor persoane doar câteva pătrățele de ciocolată pot să le provoace acnee. Totuși, numeroase studii au demontrat că ciocolata neagră este benefică pientru piele. Înainte de a renunța definitiv la ciocolată, încercați să o consumați în varianta cu peste 70% cacao.

 

3. Alegeți să consumați zilnic un probiotic bun. Buna funcționare a sistemului digestiv se află într-o strânsă legătură cu pielea frumoasă. Astfel, este esențial să investiți într-un probiotic de calitate. Puteți alege între diverse suplimente sau pastile pe baza de plante sau iaurt integral, fără zahăr, dacă nu suferiți de intoleranță la lactoză.

 

4. Aplicați anumite alimente direct pe piele. Din iaurt puteți face o mască facială eficientă, care hidratează și întărește pielea. Puteți să îi adăugați miere, care este de un real ajutor pentru tenul afectat de acnee sau de efectul radicalilor liberi. Cu cât mierea este mai puțin procesată, cu atât sunt mai bune rezultatele.

 

5. Doua sfaturi importante: curățați-vă pielea cu produse speciale o singură dată pe zi și nu uitați să o hidratați din interior. Una din greșelile grave pe care le comitem în ceea ce privește îngrijirea pielii este că o spălăm prea mult. Majoritatea experților în îngrijire recomandă să ne spălăm pielea cu un gel/spumă special/ă înainte de culcare, pentru a îndepărta machiajul și murdăria și dimineața să o împrospătăm cu puțină apă rece. În ceea ce privește hidratarea, amintiți-vă să beți suficientă apă în fiecare zi. Nu așteptați să vi se facă sete.

 

×