x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cremele cu apă termală

Cremele cu apă termală

18 Sep 2007   •   00:00

Noua colecţie de produse cosmetice cuprinde o cremă care promite că şterge ridurile mai eficient decăt orice alt produs: crema cu apă termală. Costă mult, este de firmă, deci probabil face minuni. Specialistul nostru, medicul dermatolog Viviana Iordache, de la Clinica MikoMed, este insă de părere că aceste creme cu apă termală sunt de fapt o modă.

Noua colecţie de produse cosmetice cuprinde o cremă care promite că şterge ridurile mai eficient decăt orice alt produs: crema cu apă termală. Costă mult, este de firmă, deci probabil face minuni. Specialistul nostru, medicul dermatolog Viviana Iordache, de la Clinica MikoMed, este insă de părere că aceste creme cu apă termală sunt de fapt o modă. Intr-adevăr, marii producători de produse cosmetice care utilizează ape termale au un avantaj: cremele au grad mai mare de puritate, incidenţa reacţiilor alergice este mult mai mică decăt in cazul cremelor obişnuite, deci au mai puţine reclamaţii. Insă proprietăţile antirid sunt nule. "In general, apa care se foloseşte in producerea unui produs cosmetic este intr-adevăr importantă. Pentru că trebuie să fie curată. Evident, dacă este apă de izvor şi are o puritate mare, este mai bine tolerată, nu dă reacţii alergice, nu are reziduuri. Nu e totuna să faci o cremă cu apă de izvor şi să faci o cremă cu apă din reţeaua publică a oraşelor", precizează dermatologul.

Proprietăţi

Fiecare producător se laudă că are cantităţi mai mici sau mai mari de sulf, zinc sau seleniu, cunoscut fiind faptul că anumiţi ioni influenţează in mod pozitiv sau negativ pielea. "Din păcate, concentraţia ionilor nu este semnificativă. Penetrarea unui ion din produsul cosmetic in pielea pacientului care a fost captat acum trei luni, cănd a fost produsă crema respectivă, din punctul meu de vedere nu este semnificativă", arată dr Viviana Iordache. Există insă apă termală propriu-zisă, sub formă de spray, care se foloseşte pentru clătire şi care se pare că are unele proprietăţi antiinflamatorii. Cremele cu apă termală sunt de preferat celor normale, pentru că sunt cu adevărat mai curate, mai pure, sunt hipoalergene in comparaţie cu produsele cosmetice mai ieftine. Insă cremele cu apă termală nu au proprietăţi antirid miraculoase.

ANTIRID. Persoanele care işi doresc produse care luptă cu adevărat impotriva imbătrănirii trebuie să caute pe etichetă retinoizi, antioxidanţi - vitaminele C şi E, şi DMAE şi acidul lipoic. Acidul lipoic nu este un factor antiimbătrănire propriu-zis, ci un factor de hidratare, pentru că, ţinănd suprafaţa cutanată intr-o stare bună de hidratare, ridurile vor intărzia să apară. Cremele antirid trebuie alese in funcţie de particularităţile fiecărei persoane: nivelul de deshidratare a pielii, nivelul de imbătrănire, de oxidare, pentru că o fumătoare care locuieşte in Bucureşti, de exemplu, are un alt fel de ten decăt o persoană nefumătoare de la munte.

×
Subiecte în articol: apă cosmetica termală termal